Hänt under vecka 36

Här kommer ett litet axplock vad vi har gjort under veckan.

F-klass har haft lära känna samtal. Detta innebar att eleverna (både 1:or och f-klass) var uppdelade i grupper under tisdag och onsdagen. Grupperna pärlade, byggde med lego, spelade spel, degade med saltdeg (mycket populärt) plussplus och rita. I aktiviteterna arbetar eleverna aktivt med turtagning, finmotorik, matematik, svenska, vädergrund och social interaktion.

F-klass har arbetat med vädergrund och hur man är mot varandra. I svenska med vad är en mening? Hur är meningen uppbyggd med ord och bokstäver? Höra hur många ord det är i en mening. Övat på korta och långa ord te.x. nyckelpiga och ko (rent visuellt är en nyckelpiga mycket mindre än en ko, vilket kan vara förvirrande när man tänker orden). I matematik har f-klass arbetat med vad är matematik för dig och siffror. 

I matematik har 1:orna arbetat med siffran 5 och på vilka sätt siffran 5 kan visas (te.x.1+4, streck, romerska siffror, tärning). Vi tittade på Gåspennan och talet 5https://www.youtube.com/watch?v=hxorhkhMCoQ I svenska repeterar 1:orna språklek vad är en mening, långa och korta ord, sammansatta ord och rim. I NTA fortsätter vi med längd och mäta. Under veckan hade 1:orna Edvin i idrott och här fick eleverna träna på att hoppa på trampolinerna. I engelska arbetar vi med färger och eleverna har vikt egna loppor. Vi tränar även på fraser te.x. How do you do? What`s your name, my name is. 

Trevlig helg.

 

 

0 reaktion på “Hänt under vecka 36

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *