Veckobrev vecka 38

Hej!

Allmän information

Årskurs 4-6 har gjort klart sina utvecklingssamtal och under vecka 38, tisdag och onsdag är det dags för åk 1-3. Detta innebär att den vanliga verksamheten kan se lite annorlunda ut.

Torsdagen den 22 är det dags för skoljoggen. Vi kommer att springa efter lunch. Eleverna kommer att springa runt en bana så många varv de hinner på en bestämd tid. Personal kommer att finnas utmed hela banan och viss personal kommer springa tillsammans med eleverna. Alla elever behöver kläder och skor som de kan springa i. https://hejahojden.wordpress.com/2016/09/15/infor-skoljoggen-2016/

Frågan har kommit upp om en klasslista för F och 1. Är det någon som inte vill att namn, adress och ev. telefonnummer är med för sitt barn är det viktigt att säga till så fort som möjligt. Vi hoppas kunna skicka ut klasslista under måndagen.

Veckan som varit

Tänk att vi fortfarande har sommarvärme i detta avlånga land, underbart. Av tidigare inlägg på bloggen så har förskoleklassbarnen gått Skoljoggsrundan. Det har även åk 1 gjort. Mycket roligt att få gå och prata med eleverna under mer avslappnade former. Åk 1 har arbetat mycket med att förbereda sig inför samtalen som kommer. De har även arbetat med matematik, tärningstalen och sannolikhet. På No:n har vi pausat lite från NTA-lådan Jämföra och mäta för att påbörja arbetet med Hösten som tema. Just därför kommer vi att vara ute lite mer framöver under lektionstid. Se därför till att det finna kläder efter väder på skolan. På engelskan arbetar vi mycket med fraser som skrivs ner i en egenvikt loppa. Vi övar färger, siffror och lättare talövningar. Vi sjunger sånger och lär oss ramsor. Förskoleklassen har arbetat med vidare med språklek, fokus har legat på ljud och ord. Även de har arbetat med tärningar och prickarnas koppling till talen. Vill igen påminna om läsutmaningen som åk 1 fick med sig innan sommaren, glöm inte att räkna ihop alla sidor och lämna in det till respektive lärare.

Veckan som kommer

Måndag: Idrott för åk 1. Förskoleklassen åker till Viby By (se info nedan)

Tisdag: Elevledda samtal för åk 1 gul och grön. Musik åk 1

Onsdag: Elevledda samtal för åk 1 lila. Idrott åk 1

Torsdag: Ingen idrott för förskoleklass då vi springer Skoljoggen efter lunch.

Fredag: –

Övrig information

På måndag 19 september åker alla förskoleklasselever till Viby By. Vi åker buss fram och tillbaka. Eleverna får med sig baguetter (smörgås), samt liten dryck från skolan. Vill de ha med sig ett litet fika (smörgås, yoghurt och frukt är lämpligt) så går det bra. Se till att de har kläder efter väder då de kommer att röra sig i skog och mark. Vi hoppas på att vara tillbaka senast 13.30, allt beror på bussarna.

Glöm inte att det är studiedagar den 29 och 30 september och då är fritids öppet som vanligt. Meddela fritids om ni inte redan gjort det om ditt barns närvaro.

En trevlig helg önskar fröknarna M 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *