Veckobrev vecka 39

Hej allesammans!

Allmän information

En stor eloge till alla elever på skolan som var med och deltog i årets upplaga av Skoljoggen. Ett fantastiskt engagemang från alla som kämpade på efter sin egen förmåga. Många elever hade som mål att ta sig runt 5 varv och på så sätt vara med i en utlottning senare i höst. Vi hade även vädret på vår sid, lite lätt molnighet med några fina regnstänk emellanåt. Hoppas flera av er föräldrar har varit med och bidragit med en peng till Springslanten. Springslanten går direkt till SOS Barnbyar. Glöm inte att du fortfarande kan gå in och skänka pengar till Springslanten. Se information i tidigare inlägg på bloggen.

Vi vill även rika ett stort tack till alla elever på lågstadiet (åk 1-3) som har genomför sina elevledda samtal. Roligt att se er presentera era mål för föräldrarna.

Veckan som varit

Det har hänt mycket denna vecka så vi ska försöka få med allt. I måndags var förskoleklassbarnen till Viby by. Väl där, efter en promenad genom skog och mark, fick eleverna se hur man levde på en gård för ca 200 år tillbaka i tiden. En ”gumma” berättade om hur gården och hushållet sköttes.

viby-by-1 img_0778viby-byviby-by-2 viby-by-3

Nästan alla elever i åk 1 har med bravur genomfört sina Elevledda samtal, några elever har sitt kvar till nästa vecka. Toppenbra jobbat 🙂 ! Torsdagens genomförda Skoljoggen blev en succé. Mer om det i ett kommande inlägg där vi lägger upp lite bilder också. Alla elever har fått klasslistor med sig hem. På listorna kan ni se vart kompisarna bor och på så sätt även träffas utanför skolan. Om du inte fått en av ditt barn så fråga. Vi kan alltid hjälpa till att distribuera nya. Både åk 1 och förskoleklass har börjat arbeta lite med iPaden och då framför allt appen Bornholmslek. Övningarna där påminner och förstärker det som vi gör analogt med eleverna under språkleken. Detta var väldigt uppskattat. Som ni har sett via tidigare inlägg så har åk 1 fortsatt och jobba med hösten på No:n, de har nu påbörjat den andra tankekartan som de gör tillsammans med en kompis. För att den gemensamma ska kunna bli komplett så behöver eleverna prata med varandra. Metoden kommer från Kooperativt lärande och kallas för EPA (ensam, par, alla).

Veckan som kommer

Måndag: Idrott för åk 1

Tisdag: –

Onsdag: Simning åk 1

Torsdag och fredag: Studiedagar, skolverksamheten stängd men fritids öppet (önskar få in anmälan på vilka barn som ska vara där)

Som ni ser ovan är det simning för åk 1 på onsdag. Vi åker buss fram och tillbaka till simhallen i Sigtuna. Detta gör att vi kommer att ärta lunch senare så skicka gärna med en extra frukt att äta. Medtag badkläder, handduk och tvål. Vårt andra simtillfälle blir i vecka 45. Förskoleklassbarnen kommer att få simma längre fram, Åsa håller på och tittar på tider för det.

Ha en fin helg önskar fröknarna M!

P S Nu är det höst på riktigt :-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *