Läsuppdrag!

Hej

lasa

Nu är det dags för läsuppdrager för år 1.

Alla elever får en läsebok för deras nivå. Även om eleven inte kan läsa, läser den vuxna för eleven. Den vuxna och eleven kan gärna prata om bokstäver och bilder som eleven känner igen. Även kunna identifiera hur bokstäverna låter och ljuda ihop dem till ett ord.

För en del elever handlar det om att få upp ett större läsflyt och säkerhet i sin läsning. Den vuxna kan gärna ställa frågor till eleven på texten och samtalar kring detta.

Syftet med läsningen är att läsa många gånger så att den sitter nästan utantill. Detta för att eleverna ska känna igen orden. För de ovana eleverna kan det räcka med 5 minuter/dag och för de mer vana 15 minuter/dag.

Vi kommer att ge ut läsuppdraget på fredagar och boken ska tillbaka till skolan på onsdagar veckan därpå.

/Fröknarna M

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *