Veckobrev vecka 41


Hej!

Allmän information 

Nästa vecka är det peppvecka! Det innebär att vi kommer att arbeta med att vara positiva. Vi kommer att prata mycket om vad som händer om vi fokuserar på det POSITIVA och på vad vi KAN göra, istället för att tänka tvärtom.

Vad tror du blir skillnaden att försöka använda positiva ord när du pratar?

Varje dag ser vi en film/bild och diskuterar om detta samt gör olika övningar. Varje inlägg publiceras dagen innan, det gör att du kan förbereda dig om du vill (se länken) http://peppveckan.se/infor-peppveckan/

 torsdag 13 oktober är det äntligen Giraffdagen. Dagen börjar som vanligt 8:10 och sedan går vi tillsammans ut. F1 + årskurs 4 och även årskurs 3 + 6 går en promenad till Rävsta camping medan 2+5 har aktiviteter i sina faddergrupper på skolan. Första gruppen som är vid campingen äter lunch (korv med bröd) och promenerar sen tillbaka till skolan. Den andra gruppen promenerar till campingen senare och äter lunch när de kommer fram. Första gruppen har då aktiviteter vid skolan fram till att skoldagen är slut.

Skoldagen slutar ca 13:30 och därför flyttas studiestödet fram till klockan 13:30 och håller på till 14:30.  

Som vid andra utflykter är det bra att ta med sittunderlag, vattenflaska, frukt, varm dryck och om man vill en godsak (tex EN bulle eller kaka, ej godis!) Och tänk på kläder efter väder!

Veckan som varit

Under veckan har förskoleklasseleverna och år 1 arbetat flitigt med ASL. Här tränar eleverna att skriva sig till läsning genom att höra ord och text samtidigt som de skriver. På idrotten gick förskoleklassen till skogen och arbetade med rörelselekar både grovmotorik och olika sammarbetsövningar. I tisdags gick åk 1 till skogen och letade efter hösttecken, under veckan som kommer ska de göra en egen höstbok.

Nu har år 1 fått varsin läsebok att läsa (se tidigare inlägg). Vi kommer att ge ut läsuppdraget på fredagar och då ska boken tillbaka till skolan på onsdagar veckan därpå.

Veckan som kommer

År 1 fortsätter att ha idrott utomhus även nästa vecka, tänk på att eleverna behöver varmare kläder som även ska fungera att röra sig i på ett bra sätt. På torsdag är det Giraffdagen (läs ovan) då kommer idrotten för förskoleklasseleverna att utebli.

 

Måndag: Idrott utomhus för åk 1.

Tisdag:

Onsdag: Idrott utomhus för åk 1.

Torsdag: Giraffdagen! Ingen idrott för förskoleklassen.

Fredag: –

Trevlig helg önskar fröknarna M

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *