Veckobrev vecka 42

Hej på er alla!

Allmän information

Veckan som gått har präglats av pepp i olika former och det har varit intressanta diskussioner i alla klassrum, titta gärna på bloggen för att se de övningar vi gjort samt läsa de kommentarer vi skrivit in. Alla vi f-1:or har jobbat mycket med detta.

Vår skola är en av två i kommunen som fått äran att delta i STL – skriva sig till lärande som i mångt o mycket handlar om återkoppling mellan eleverna. Mer information finns på rektorsbloggen som ni kan ta del av.

Under nästa vecka kommer de elever som gått här sedan start byta iPads och med det kommer även ett nytt kontrakt som alla, även ni som redan fått en ny iPad, behöver skriva under pga. kommunen uppdaterat kontraktet. Vi önskar att ni noga läser igenom detta med era barn så att ni alla är uppdaterade på de regler som gäller vid hanterandet av våra digitala verktyg med tillbehör. För åk F och 1 så behåller eleverna de iPads de fått men ni kommer alla att få hem kontraktet som sen ska tillbaka till skolan. Prata igenom kontraktet med ditt barn.

Vi kommer även att skicka hem laddare för att arbetet ska flyta på i klassrummen, vid skada eller förlust ska ni kontakta läraren och de trasiga ska återlämnas till skolan. Detta dokument var-radd-om-mig-paddan har vi tagit fram så att du ska veta hur du hanterar din iPad.

Veckan som varit

Nu har alla elever i förskoleklass kommit igång med ASL-arbetet samt börjat jobba med Lyckostjärnan, ett material för att träna hörförståelse samt samtala om textens betydelse och innehåll. En mycket viktig del i elevens kommande läsutveckling. På matematiken har vi jobbat en del med den gamla hederliga Lattjolajbanlådan. Vad ska bort och varför? På så sätt utvecklar eleven sin muntliga kommunikation samt argumentation. Det bästa är att det alltid finns fler olika svarsalternativ vilket gör att vi kommer ifrån rätt och fel.

Åk 1 jobbar på med sin digitala bok om hösten, den gör vi i Book Creator. Eleverna lär sig där att infoga bilder och text. De lär sig även att redigera samt olika layoutstilar. Nu har vi äntligen kommit igång med våra läsuppdrag. Det var så roligt att höra alla läsa idag, mycket utveckling sker just nu och det är spännande att få vara en del i det. Vi vill dock be er föräldrar att läsa informationen som står i Läsplaneringen. Där skriver vi lärare in hur läsningen har gått i skolan samt vilka sidor som gäller till kommande vecka, läs då enbart de sidor vi skriver. Vi har nämligen en tanke med textens innehåll i vår undervisning som till viss del går ut på att eleven ska lära sig att förutspå, använda sin fantasi, egna erfarenheter samt tidigare lästa kapitel för att jobba med läsförståelsen. På matematiken fortsätter vi att arbeta med talet fem och dess olika representationer. SO:n har denna vecka handlat mycket om temat Jag i historien. Eleverna har jobbat en del tillsammans med sina faddrar. Alla, F och 1 har tittat på en film om Big Bang, hur jorden skapades.

Gårdagens Giraffdag som vi mestadels spenderade vid Rävasta var väldigt lyckad. Promenaden till och från var lite prövande då korta ben har det lite jobbigare med längre sträckor. Väl där hade vi olika aktiviteter så som Pepparkakskull, fri lek, fikamys, äta grillkorv som vår kock Henrik grillade samt en liten kurs i Hitta Vilse där barn får lära sig hur de ska göra om de kommer vilse i skogen. Underbart roligt att få vara ute och lära sig med hela kroppen.

Veckan som kommer

Vi vill börja med att uppmana er alla att svara på den enkät som ni tidigare fått information om. Om ni har tappat bort inloggningen så hör av dig till respektive klasslärare så får du den på nytt.

Mimmi har varit hemma och sjuk onsdag – fredag så eleverna i Lila har varit uppdelade på grön och gul. Det har gått toppenbra!

Åk 1 går nu in igen på idrotten så se till att eleverna har kläder efter inomhusidrott. Skicka med en handduk så att de kan duscha. Förskoleklassen kommer fortsättningsvis att vara ute på torsdagar då de har idrott. Varannan måndag går de även till skogen för uthomhuspedagogik, vi börjar nu på måndag.

Måndag: Idrott åk 1, Utomhuspedagogik förskoleklass (kläder efter väder).

Tisdag: –

Onsdag: Idrott åk 1

Torsdag: Idrott förskoleklass

Fredag: –

Ha en trevlig helg och se till att det finns varma kläder här så att era barn kan vistas ute och inte frysa.

/ Fröknarna M

0 reaktion på “Veckobrev vecka 42

  1. Åh vilken härlig vecka ni verkar ha haft, och giraffdagen var mycket uppskattad kan jag tala om 🙂 Trevlig helg fröknarna M och alla barn i F-1 önskar Jessica (Abbes mamma)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *