Veckobrev v. 43

hostbild

Vi lägger strax vecka 42 bakom oss och vi tror att de flesta börjar längta så smått efter höstlovet. Skolan är stäng hela vecka 44 och även fritids på måndag den 31/10 men sedan är verksamheten i full gång för de som har anmält sin närvaro.

Under veckan som har gått har vi fortsatt med vårt värdegrundsarbete som just nu handlar om stoppljuset. Hur kan man hindra sig själv från att göra tokiga saker när man är arg/upprörd/ledsen osv. Under de två första veckorna har fokus varit på den röda lampan som handlar om att hitta strategier för att lugna ner sig själv. Gå gärna in på rektorsbloggen https://steningehojden.wordpress.com/stoppljuset/ och läs mer eller be ditt barn berätta mer.
Vi tränar på att bli medvetna om sitt egna ansvar i olika situationer och att vi alla är olika!  Berätta gärna för ditt barn hur du brukar göra för att lugna dig när du blir arg. Vi har gjort flera avslappningsövningar och sätt att andas på. Eleverna får berätta hur det känns i kroppen. Arbetet med stoppljuset är ett arbete som kommer fortsätta under hela året och nästa år.stopljuset

 

 

 

 

 

 

 

På måndag morgon kommer årskurs 6 hålla i Höjdens storsamling med fokus på FN eftersom det är FN-dagen. Vi kommer att arbeta med FN under dagen.

Måndag: Storsamling, FN-dagen och idrott för 1:orna. F-klass utomhuspedagogik.
Tisdag: Fortsätter arbetet med FN-dagen.
Onsdag: ASL och idrott för 1:orna. Läsuppduppdraget sid.16-19 ska lämnas in.
Torsdag: Internationella Nalledagen. Alla får ta med sig en nallen. Nallen får sitta på hyllan under rasten och fram tills efter brun-nallelunch. De frågor som ni föräldrar kan prata med era barn innan torsdag är:
-vem fick du nallen av? -vad heter nallen? När fick du nallen? Vill du berätta om någon specifik händelse som du och nalle har varit med om? Eleverna kommer berätta om sin nalle under torsdagen för varandra.
F-klass idrott ute.

Fredag: Halloweenpyssel! Vi behöver toarullar, tack!

Nu har vi en musikblogg, gå gärna in och läs. http://musikrummet.weebly.com/

Hoppas ni alla får en trevlig helg!//

Malin, Mimmi och Mia

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *