Veckobrev v.44

Hej

Nu är det äntligen dags för ett härligt höstlov. Som tidigare nämnt är skolan stängd hela vecka 44 även fritids den 31/10. I veckan har förskoleklassen och åk 1 arbetat en del kring FN. Vi samtalade om Barnkonventionen samt barns olika levnadsvillkor och de symboler som står för fred mm. I torsdags firade vi den Internationellanalledagen då fick eleverna ta med sig en nalle till skolan. Idag hade vi trevligt Halloweenpyssel i våra klassrum.

På onsdag veckan efter höstlovet ska åk 1 simma i Sigtuna. Måndagens idrott är inställd på grund av simning hela veckan. Samma vecka ska åk 1 göra ett test som är framtaget av Skolverket. Testet gör alla åk 1 i hela Sverige, detta för att vi lättare ska kunna bedöma vart enskilda elever ligger och ge dem undervisning efter det.

Idag har åk 1 fått med sig ett läslovsuppdrag. Läs gärna igenom det tillsammans med ditt barn =)

Viktig information. Nu förekommer det flera fall av huvudlöss på skolan. Vi ber er därför kontrollera barnets hår och hårbotten och luskamma regelbundet. Det är viktigt att alla gör detta för att undvika spridning. Mer info om  löss finns på

 

http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Huvudloss/

http://www.lusfri.nu/vem-drabbas-loss

 

Måndag Ingen idrott för åk 1, Utomhuspedagogik för alla (F-1 kläder efter väder)

Tisdag

Onsdag Simning för åk 1. Läsuppdraget sidorna 20-23 ska lämnas in.

Torsdag  Idrott förskoleklass

Fredag

   Vi önskar er alla ett härligt höstlov/ Malin, Mimmi och Mia hostlov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *