Spårpromenad med förskoleklassbarnen

Idag var vi ute på spårpromenad. Vi blev så engagerade så att vi nästan missade lunchen. Barnen fick vara spårdetektiver och vi fotade några av dem. Vi stannade upp lite då och då för att ställa hypoteser kring vilket djur som hade gjort spåren. Många bra funderingar kom fram. Då vi ändå var ute och promenerade så pratade vi om trafiken och de olika märken som vi stötte på. Väl tillbaka i skolan med lunch i magen tittade vi på olika spår i Lilla spårboken (ungfakta.se) för att se om vi kände igen några.

Ett av spåren (ej på bild) skilde sig av från de andra och vi kom tillsammans fram till att det nog var från tomtens släde som nu börjar åka runt för att se om alla barn är snälla och sköter sig.

Må så gott! / Fröknarna M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *