Veckobrev vecka 46

Allmän information

Hej härliga vinterland!

Massor med snö och ett härligt vinterväder har veckan bjudit på.  På skolgården har vi ett par viktiga regler kring snö och det är att man måste ha en hjälm på huvudet om man vill åka på kullen eller på isbana på gården. I nuläget har skolan inga lånehjälmar så det måste eleverna ta med hemifrån om de vill åka.  Det finns några stjärtlappar att låna på skolan. Sedan är det förbjudet att kasta snöbollar.  Självklart behöver alla kläder efter väder. Varma kläder behövs och det behövs även extrakläder eftersom det blir blött efter att ha haft lekt i snön.

Alla måste komma ihåg att det är avlusningsdagar denna helg 11-13 november. Detta för att vi ska försöka förhindra en spridning av eventuella gnetter (ägg). Även fast det inte kliar i ditt barns hår hoppas vi att ni gör detta.
lusdagarna

Veckan som varit

Av tidigare inlägg på bloggen har ni haft möjlighet att följa det arbete som vi gjort tillsammans med eleverna. Tyvärr blev onsdagens simning för åk 1 inställd då vädret var minst sagt instabilt. Vi får ta igen det på vårterminen. Förskoleklassbarnen var på teater igår torsdag och vad vi förstått så var den bra. Föreställningen hette Sagan som rymde och framfördes av Pygmeteatern. Den bygger på den traditionella sagan De tre bockarna Bruse men med en twist och berättad ur ett annat perspektiv.sagan-som-rymde

Vill påminna alla föräldrar till barn i förskoleklass att svara på den enkät som ni fått hem information om. Om ni tappat bort den och då den inloggning som behövs så kontaktar ni respektive klasslärare för att få en ny.

Veckan som kommer

Nu till veckan är skridskoåkning på onsdag för alla F-1:or. Vi åker efter lunch och beräknar att vara tillbaka på skolan ca 14.15. Alla barn som har skridskor tar med dem samt en hjälm och tjocka handskar. Hjälmen behöver vara i rätt storlek så att den sitter säkert på huvudet. Kolla av det hemma först! Skridskorna behöver få plats i en ryggsäck då skenorna kan vara vassa. Kolla nu under helgen att skridskorna är slipade och att du har skridskoskydd som passar till. Tjocka handskar skyddar händerna mot vassa skridskor då eleverna åker på isen. Vi försöker se till att alla får prova att åka. Om du inte vill att ditt barn lånar ut sina skridskor så meddela gärna oss. Om du som förälder jobbar hemifrån eller har en ledig dag på onsdag så får du gärna följa med oss. Meddela då respektive klasslärare. Vi behöver alltid extra händer för att knyta på och upp skridskor.

På måndag startar vi upp med Veckans stjärna, läs mer under sidan Veckans stjärna. Alla elever kommer att få vara Veckans stjärna innan vi går på sommarlov, vilket betyder att vissa får vänta extra länge på en vecka i rampljuset :-).

Schema

Måndag: Idrott åk 1, Veckans stjärna presenteras

Tisdag:

Onsdag: Skridskor för alla

Torsdag: Idrott förskoleklass

Fredag:

Med hopp om en härlig helg med lite snö och solsken 🙂 / Fröknarna Mboden-sno

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *