Veckobrev vecka 49

Hej!

Allmän information

Tänk vad tiden går fort, nu är det redan december och första advent har redan varit. Med december månad kommer flera härliga traditioner så som Nobel, Lucia och julpyssel. Skolans gemensamma pysseldag sker tisdagen den 20/12. Till dess önskar vi få in toarullar. Mer information om dagen kommer.

Eleverna har denna vecka färdigställt sina uppfinningsförslag som de arbetat med i sina faddergrupper. Idag fredag har eleverna fått rösta bland de bidrag som Nobelkommittén noggrant valt ut. Vinnaren kommer att presenteras på Nobeldagen.

Som ni sett och säkert även märkt och hört så har vi startat en Decemberutmaning som innefattar läsning. Påminn varandra om vikten av att läsa, all form av läsning är bra. Gör läsningen till ett dagligt inslag och passa på och koppla av och njut. Låg- och mellanstadiet har lite olika dokument för hur läsningen ska dokumenteras.

Här kommer månadsinformation från Cecilia  https://steningehojden.wordpress.com/2016/12/01/manadsinfo-pa-hojden-5/

Veckan som varit

Förskoleklassen började sin vecka med ett besök på Kulturskolan vilket var uppskattat. De har även jobbat vidare med prepositioner och påbörjat arbete med Subitising – att kunna uppfatta antal utan att räkna. Inom språkleken har de fortsatt att lyssna efter orden första och sista fonem samt vad händer med ett ord om start- eller slutfonem försvinner. Blir det ett nytt ord då eller? På idrotten arbetade de med samarbetsövningar och fick bekanta sig med fallskärmen.

Åk 1 har påbörjat arbetet med addition och subtraktion. De har jobbat med problemlösning kopplat till ett uttryck, tittat på ord och begrepp som hjälper till att förstå vilket räknesätt som ska användas. Likhetstecknets betydelse fortsätter vi att nöta. De skriver på iPaden och jobbar vidare med sin läsförståelse.

Då vi har en lässatsning nu i december så läser vi extra mycket, högläsning med även tyst egen läsning.

Veckan som kommer

Vi jobbar på som vi brukar och fortsätter med läsning och övning av sångerna till lucia. Tänk på att uppmuntra barnen till läsning även hemma, en ifylld ruta i Bingot räcker för att vara med i utlottningen. Nobeldagen kommer att firas på fredag. Då kommer vi att prisa årets uppfinning samt äta god lunch.

Måndag: Idrott åk 1

Tisdag:

Onsdag: Idrott åk 2

Torsdag: Idrott fsk

Fredag: Nobeldagen

Ha en trevlig helg! / Fröknarna M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *