Veckobrev vecka 51

Hej!

Nu börjar första terminen i årskurs f-1 närma sitt slut och detta är det sista veckobrevet vi skickar ut den här terminen.

Nästa vecka på tisdag har hela skolan pysseldag. Om ni har tomma toarullar hemma så får eleverna gärna ta med sig till pysslet. Alla får ta med sig fika till sig själv, frukt eller smörgås funkar ju såklart också jättebra.

Eleverna har julavslutning på onsdag kl.8:10-10:30. Vi kommer att ha en storsamling med sång och sedan juldans tillsammans i idrottshallen. Alla klasser avslutar i klassrummen och önskar varandra God Jul. Ingen skollunch serveras denna dag. De elever som ska vara kvar på fritidshemmet har redan anmält sin omsorg. Vill någon av er föräldrar vara med denna dag så är ni givetvis varmt välkomna! Elever i årskurs 4-6 får gärna ta med sig en sjal till dansuppvisningen.

Under veckan har vi börjat GLUSA våra elever i åk 1 det betyder att vi följer noga upp och kartlägger elevernas läsutveckling. Då använder vi i åk 1-3 materialet ”God läsutveckling” av Ingvar Lundberg. Där kan både ni som föräldrar och eleverna själv följa sin egen läsutveckling i de 5 olika delarna: Fonolologisk medvetenhet, ordavkodning, flyt i läsningen, läsförståelse och läsintresse.

Nästa vecka kommer vi att fortsätta ”GLUSA” åk 1. Malin forsätter direkt på måndag morgon och då kommer hennes elever att delas upp i gula och lila gruppen.

Skolan börjar igen tisdagen den 10 januari klockan 8:10. Vi vil även på förekommen anledning understryka vikten av att ni respekterar skolans starttid måndagar 8:30, tisdag – fredag 8:10.

Inför nästan vecka:

Måndag: Idrott år 1.
Tisdag: Hela skolan har julpyssel.
Onsdag: Julavslutning (skoldagen slutar klockan 10.30).

 

Hälsningar/ Malin, Mia och Mimmi

njd-bild-1_176989139

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *