Veckobrev vecka 6

Hej på er alla!

Här kommer lite information från Cecilia till att börja med. https://steningehojden.wordpress.com/2017/02/09/manadsinfo-pa-hojden-6/

Denna vecka har vi startat upp ett mindre temaområde, Dinosaurier. Alla F-1:or kommer att arbeta med dinosaurier fast på olika nivåer, temat är ett samarbete med fritids. Båda årskurserna kommer att få arbeta en del praktiskt, skapande. Besöket på Naturhistoriska museet var en start och ni må tro att vi hade det bra. Alla elever skötte sig toppenbra vilket alltid är roligt när vi rör oss ute i samhället. Här är en film från våra besök.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DhLGc5XJMcs?rel=0&w=560&h=315]

Som ni sett av tidigare inlägg så startade vi veckan med en storsamling som gick i läsningens tecken. Roligt och givande var det att få lyssna till bokrecensioner från elever i åk 3 till åk 6. En höjdarpunkt var utlottningen av böcker.

Förskoleklassen har denna vecka jobbat med bokstaven Gg, vi listar ord, lyssnar till det vi skriver och illustrerar bilder till. Åk 1 har i stort sätt arbetat klart med sina berättande texter om Mitt hus. Den svåra men viktiga delen denna gång var att skriva en återkoppling på en kompis text. Efter återkoppling var det dags att titta på sin egen text igen för att se vad som behövdes förbättras. Även åk 1 jobbar med illustrationer till sina texter.

Veckan som kommer ser ut som vanligt. Nu stannar vi kvar på skolan och fokuserar på vårt temaarbete kring dinosaurier samtidigt som vi går efter ordinarie schema.

Måndag: Idrott åk 1

Tisdag:

Onsdag: Idrott åk 1, inlämning av läsuppdraget åk 1

Torsdag: Idrott fsk

Fredag: Nytt läsuppdrag skickas hem för åk1

Önskar er alla en härlig helg och ut och njut av ljuset, för nu har det vänt! / Mia, Mimmi och Malin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *