Veckobrev 12

Hej på er alla!

Vi har haft en bra vecka fylld av lärande, kreativitet och kultur. Alla elever arbetar på med sitt ASL-skrivande och vi ser hela tiden utvecklingen i deras texter. Till texterna skapas det fina illustrationer. Heja alla elever!!!! Förskoleklassens arbete med mönster flyter på, svårt att ibland få till ett löpande mönster och få det i rätt ordning, men övning ger färdighet. Som Pippi så bra säger ”Det jag inte kan idag kan jag lära mig imorgon”! Åk 1 befäster talkamraterna för talet 6 på olika sätt genom att både arbeta i ma-boken och med laborativt material. Att förstå vad som är viktig information i en problemlösningsuppgift är inte alltid lätt, många ord och begrepp som behöver förklaras. Vi tragglar olika strategier och tränar på att använda dem. Även denna vecka fick vi nyhetsflödet uppdaterat av elever från åk 1. Tack åk 4 för det!

Vi vill påminna er om att titta igenom barnens hår då vi har haft flera fall av löss under veckan. Viktigt att alla gör det så att vi kan komma till ett stopp med spridningen.

Lite månadsinformation från Cecilia  https://steningehojden.wordpress.com/2017/03/13/manadsinfo-pa-hojden-7/

Ett väldigt uppskattat inslag denna vecka var besöken på Kulturskolan och musikalen Airport. Härligt att se och höra eleverna sjunga med i texterna.

Vecka 12 ser ut som följande

F-1 grön kommer att ha måndagens morgonsamling i sina respektive halvklassgrupper då Malin behöver ta hand om åk 5. Gällande förskoleklassens idrott på torsdag så behöver de nu ha med sig ett ombyte, handduk och skor (ett önskemål men inget krav ännu). Ombytet kan vara ett par sköna mjukisbyxor, shorts, t-shirt, linne, taights eller annat. Meningen är att eleverna redan nu ska börja träna på att byta om och duscha inför idrotten i åk 1. Observera att det är studiedag på tisdag och då är endast fritids öppet. Nytt för denna vecka är att elever i åk 1 för första gången ska få ta med sig sin iPad hem över en natt för att genomföra ett Matteuppdrag. För att kunna frakta iPaden fram och tillbaka så behövs en ryggsäck eller annan form av skolväska. Som förälder får du hjälpa ditt barn att packa ner iPaden i väskan igen så att den finns i skolan till kommande dag.

Måndag: Idrott åk 1

Tisdag: Studiedag, fritids öppet

Onsdag: Idrott åk 1. Matteuppdrag åk 1 delas ut (iPad hem).

Torsdag: Idrott fsk. Ombyte!!! Matteuppdrag åk 1 lämnas in (iPad tillbaka).

Fredag: Malin föreläsning heldag, F-1 grön är med sina respektive halvklassgrupper.

En trevlig helg till er alla önskar Mia, Mimmi och Malin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *