Veckobrev vecka 16

Hej!

Den här veckan har vi fortsatt bokstavsarbetet med bokstaven Åå. Flera av eleverna har utvecklat arbetet från att lista ord till att skriva meningar utifrån några ord. I onsdags besökte förskoleklassen en dansföreställning på Kulturum ”Cykla bak o fram”. Föreställningen uppskattades av eleverna. I matematiken har eleverna fortsatt arbeta med mönster och i svenskan arbetar eleverna vidare med ordlekar/rim och ramsor.

Under veckan har åk 1 arbetat med hälften av  hel och hälften av antal i matematiken. Vi har även arbetat med udda och jämna tal. Veckan efter påsklovet kommer vi att starta arbetet med tiokompisar. Tema arbetet denna vecka har handlat om påsken. Vi har tillsammans gjort ett VÖL schema, fråga gärna ditt barn! =)

Årskurs 1 får med sig sina ipads hem under påsklovet, då gäller följande. Eleverna får endast använda de befintliga appar som finns och det är alltså inte tillåtet att ladda upp nya appar. Du som förälder ansvarar om eleverna går ut på safari.

Under påsklovsveckan kommer årskurs 1 få en läsutmaning i form av ett läsbingo i Showbie. Förskoleklass eleverna får samma läsutmaning dock i pappersform. 

Vi önskar er ett härligt påsklov med påskägg, påskharar och en och annan påskkärring.

Ha det fint allihopa, varma häsningar av Malin, Mia och Mimmi

0 reaktion på “Veckobrev vecka 16

    • Hej Sofia, jag har för mig att vi delade ut klasslistor i början av förra terminen. Behöver du listan under nästa vecka prata gärna med Camilla. Annars kan vi ordna det när vi är tillbaka efter påsk.
      Glad påsk hälsningar Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *