Veckobrev vecka 17

Hej!

Nu är vi tillbaka igen efter Påsklovet och  startade upp där vi slutade. Värmen som vi hade innan Påsk har inte riktigt hitta tillbaka så se till att det finns kläder efter väder här för ditt barn att ha på sig. Vi hälsar Hend välkommen till F-1 lila, hon går i förskoleklass. Eleverna har fortsättningsvis idrott utomhus och då är det också viktigt att ha kläder som gör att eleverna håller sig varma, tänk gärna lager på lager. Åk 1 hade i onsdags en idrottslektion med både teori och praktik, de påbörjade Orienteringsområdet (se bildspelet nedan). Förskoleklassen lekte olika lekar utomhus, delvis namnlekar så att Hend fick höra alla barnens namn.

Inom matematiken har åk 1 påbörjat arbetet med talet 10 och tiokamraterna, ett mycket viktigt område. Vi övar på olika sätt, muntligt, skriftligt, digitalt och laborativt. Några av eleverna har fått bekanta sig med algebra som en del i det laborativa och skriftliga arbetet. Förskoleklassen har påbörjat arbetet med geometrisk kroppar, tittat på skillnaden mellan en tvådimensionell kontra tredimensionell figur. De har börjat titta på klotet, kuben, rätblocket, cylindern och pyramiden.

Inom svenskan har vi alla påbörjat arbetet med att skriva en saga (se tidigare inlägg). Innan eleverna fick arbeta enskilt hade vi skrivit en gemensam saga för att få en förförståelse kring en sagas organisation.

Åk 1 har påbörjat det nya temat som är Hemortens historia förr och nu. De fick som introduktion titta på korta filmsnuttar från olika Astrid Lindgren filmer. Där fick de i uppdrag att titta på miljö, kläder och andra tidstypiska drag. Som en del i detta tema kommer vi alla att åka till Husby Ärlinge för att få uppleva lite kring en gammaldags skoldag och samhälle. Utflykten kommer att gå av stapeln fredagen den 5 maj, mer information kommer.  https://www.hembygd.se/husbyarlinghundra.

Veckan som kommer

Måndag: Åk 1 Idrott utomhus. Matteuppdrag åk 1 lämnas in.

Tisdag:

Onsdag: Åk 1 Idrott utomhus. Läsuppdraget åk 1 lämnas in, matteuppdraget åk 1 delas ut.

Torsdag: Förskoleklass Idrott utomhus.

Fredag: Läsuppdrag åk 1 delas ut.

Nu när åk 1 får ta med sin iPads hem mer frekvent, de flesta gångerna dagligen så vill vi påminna om ansvaret att ladda iPaden, använda de appar som finns på iPaden idag, tänka på att det är elevens arbetsredskap (syskon ska därmed inte använda den). Vi kommer att lägga till ett moment kring läsuppdraget där eleverna behöver använda iPaden, vi återkommer med information kring det.

En fin helg till er alla önskar Mia, Mimmi och Malin

Bildresultat för vårknoppar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *