Grodans livscykel

Igår onsdag fick eleverna i förskoleklass arbeta med Grodans livscykel. Viktigt att vi tar in de Naturorienterade ämnena också. Vi började med att se på en animerad kortfilm, där alla fick i uppdrag att titta med sina kunskapsögon och att lyssna med sina kunskapsöron. Efter pratade vi om vad som hände i filmen och skrev in det på tavlan som ett flödesschema. Vi pratade om att allt sker i en kronologisk ordning (förklarade självklart begreppet), från början till slut. Efter det fick de själva arbeta med att sätta in 4 bilder i rätt ordning, vi hade två olika mallar. De elever som behövde eller ville se filmen igen kunde göra det via Showbie.

https://youtu.be/7NhA9SHunKs Filmen

Om någon får tillfälle att besöka ett vattendrag med grodyngel så får ni gärna dokumentera och dela :-).

Ha en fin torsdagskväll och njut av värmen. / Mia och Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *