Tårtkalaset

Hej!

På måndag den 12 juni kommer det stora tårtkalaset att äga rum. Eleverna är indelade i olika grupper och de har fått planera allt från innehåll till utseende. I planeringsstadiet får de träna på att samarbeta, kompromissa, lyssna på någon annan samt ha roligt. Nu är alla grupper klara med sin planering och nedan ser ni resultatet från F-1 gul respektive grön. Det som eleverna har med sig måste vara förberett hemma, vi har inte möjlighet eller kapacitet att vispa grädde, vaniljsås, marsansås m m på skolan. Lägg i burkar märkta med elevens namn och klass och ta med till måndag morgon. Vi kommer då lägga allt i kylskåp fram till dess att tillverkningen startar. När tårtorna är färdiga kommer de att fotas, finaste tårtan kommer att koras, innan de ställs in i kylskåp igen för att sen ätas efter lunchen.

F-1 grön

F-1 gul

Hälsningar Mia och Malin 

 

0 reaktion på “Tårtkalaset

  1. Roligt med tårttillverkningen!
    Tänkte bara nämna att det kanske är bra att gå ut med tydlig info om att allt som tas med måste vara nötfritt 😊Ska den vita chokladen, vaniljkrämen och chokladkrämen vara laktosfri i Julias grupp?

    • Tack för din kommentar! Helt rätt, vi gör ett tillägg. Ja, i Julias grupp behöver detta vara laktosfritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *