Veckobrev vecka 35

Tjoho!

Första skolveckan är slut och det är nog många elever också. Det är en stor omställning för elever som pedagoger att koppla på jobbhjärnan igen, vi blir snabbt trötta och behöver många pauser. Eleverna behöver fylla på med både vätska och energi så det vore toppen om ni skickar med en vattenflaska samt frukt. Det har varit fantastiskt roligt att träffa alla igen och jag ser fram mot läsåret. Känns skönt att få jobba med en åldersgrupp igen och få fokusera på lärandet på en nivå.

Glöm inte att ni måste gå in och lägga in om en ny prenumeration på inläggen, klicka då på ”Prenumerera på nya blogginlägg” som finns längst ner i inlägget.

Veckan som varit:

Vi har denna vecka fokuserat på värdegrunden som vi har på skolan och arbetat med den på olika sätt, ett arbete som vi aldrig släpper helt utan det är en del i vår skoldag. Då vi haft lite strul med bloggarna så har jag inte haft möjlighet att fortlöpande lägga upp arbeten som eleverna gör eller bilder av det jobbar med. Nu ska allt fungera så jag kommer att lägga upp ett bildspel från denna vecka, ett smakprov på det vi gjort. Som tidigare år så har vi arbetat fram Skolknep som gäller i klassen, dessa ska alla få tumma på och självklart följa. Vi har börjat prata om yrken som en del i vårt gemensamma tema Jag i samhället. Vi skrev ner de olika yrken som vi pedagoger representerade på skolstartsdagen och idag fredag tittade vi på en kort film om drömyrken som finns på ur.se. Serien heter Drömyrket och vi tittade på avsnitt 1 ”Läkare”. Vi har börjat repetera lite matematik och speciellt Tiokompisarna. Första läsuppdraget fick de hem i onsdags och tanken är att de ska läsa så många gånger så att på tisdag kan läsa texten med flyt och utan för mycket stakningar. Igår torsdag hade vi vår första engelskalektion. Jag kommer att lägga upp filmklipp, sånger och information under fliken engelska som ni hittar i menyn högst upp. Titta gärna in där lite då och då.

Musiklektionen i tisdags gick jättebra.

Veckan som kommer (35):

Läsuppdraget ska in på tisdag då alla kommer att få läsa högt i sin halvklassgrupp. Jag kommer att vara borta på tisdag och då är Elin och Alexander med eleverna istället.

På tisdag hälsar vi er alla varmt välkomna till föräldramöte kl. 18:00-20:00. Vi samlas i matsalen kl.18:00 för att lyssna på en föreläsning som handlar om nätetik. Ungefär kl. 19:00 går vi alla till våra respektive klassrum. Där kommer vi att följa upp med diskussionsfrågor utifrån föreläsningen och informera er om det kommande läsåret. Jag hoppas att ni kommer så många som möjligt så att jag får träffa er.

Vi jobbar vidare med Värdegrunden, temat Jag i samhället, matematik, svenska, musik, idrott, bild och engelska samt börjar titta förberedelserna inför samtalen.

På torsdag är det skolfotografering för årskurs 2.

Idrottslärare Helena hälsar att det kommer att vara idrott inomhus nästa vecka. Därefter kommer det att vara uteidrott under hela september månad. Viktigt att alla kommer förberedda med kläder efter väder och har handduk för att duscha efteråt.

Vecka 37 är det dags för de Elevledda utvecklingssamtalen. Klicka på länken nedan för att se info och tider nedan. Elevledda utvecklingssamtal på Steningehöjdens skola HT 17

Se inbjudan från Kulturskolan nedan.

Måndag: idrott inomhus, OMBYTE och handduk.

Tisdag: musik, Läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: idrott inomhus, OMBYTE och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut!

Torsdag:

Fredag: bild blå grupp.

Med risk för att någon information har fallit bort så kan det bli en uppdatering under helgen, gå gärna in och kolla igen.

Trevlig helg! / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *