Veckobrev vecka 36

Hej!

Stort tack till er alla som kom på föräldramötet i tisdags, roligt att se er. Nedan finner ni minnesanteckningar från mötet. Tack Kristoffer för att du skrev. En sak som vi inte hann med då vi började i den informativa ändan var att diskutera utifrån föreställningen. I länken nedan ser ni frågorna och jag skulle uppskatta om ni som hörde föreläsningen kan skriva era funderingar i kommentarsfältet.

Diskussionsfrågor

Minnesanteckningar föräldramöte 2017

Veckan som varit

Andra veckan avklarad och det har varit en lite rörig vecka då Elin har varit sjuk och vi har varit alla tillsammans, 27 elever är många. Vi har jobbat vidare med värdegrunden och här kan ni föräldrar gärna fråga era barn om uppgiften kring de två äpplena. Vad handlade uppgiften om och vad ville den få oss att tänka på?

För att få lite pauser under dagen jobbar vi med olika typer av pausaktiviteter, Rörispaus, aktivitetskort, massage eller avslappning.

Vi har påbörjat arbetet med samtalen så att eleverna känner sig trygga den 12 eller 13 september då det är dags för de elevledda samtalen (se tidigare utskick).

Idag fredag har vi fått besök av Eva-Karin från Kulturskolan som kommer att ha Rörelse/Dans med eleverna på fredagarna.

Veckan som kommer

Vi jobbar på med förberedelserna inför samtalen. Tränar och lär oss mer om klockan. Börjar titta lite på den bok som eleverna kommer att ha som läsuppdrag; Nyckeln till skatten. Jag väntar fortfarande på några böcker som saknas för att kunna starta upp med en bok till alla. Läsuppdraget som eleverna har tränar deras läsning och läsförståelse, därför är det så viktigt att samtala om texten som ditt barn får med sig hem. Att läsa fort eller bra behöver inte vara samma sak som att läsa med förståelse.

Nu går eleverna ut på idrotten så det är viktigt med rätt kläder för att kunna röra sig bra och på sätt kunna träna mot de mål som Idrott och hälsa har. Du som förälder kan hjälpa till att kolla igenom packningen men viktigt att barnen packar själva för att på så sätt veta vad som är sin handduk med mera.

Måndag: Idrott utomhus, kläder efter väder och handduk

Tisdag: Musik, läsuppdraget lämnas in!

Onsdag: Idrott utomhus, kläder efter väder och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut!

Torsdag:

Fredag: Storsamling med fokus på värdegrunden. Rörelse/Dans med Eva-Karin.

En trevlig helg till er alla!

/ Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *