Veckobrev vecka 37

Hej på er alla!

Veckan som varit

Så har vi avslutat vår tredje skolvecka och vi har arbetat mycket med att förbereda oss för samtalen som eleverna ska ha nästa vecka. Denna gång har eleverna tyvärr inte skickat hem en inbjudan till sitt samtal då jag helt glömt bort det. Det var först idag fredag som två elever frågade mig om det och då var det bara att krypa till korset. Frökens hjärna är full, på väg mot over heated.

Igår torsdag hade vi vår första lektion då vi arbetade med olika mattestationer vilket var roligt och givande. Vi tränade på klockan, repeterade talet 10, la fina mosaikmönster, räknade överslagsräkning i ma-boken, gjorde geometriska figurer på geobräden samt tränade vårt logiska tänkande.

Vi har pratat om ental och tiotal samt repeterat talet 10 och då tittat på både additionen och subtraktionen.

Så här började vi vår morgon idag fredag :-).

En påminnelse från fotografen att gå in på sidan och fylla i era uppgifter.

Vi ber er alla att se över barnens regnkläder och gummistövlar. Flera saknar kläder och skor för att kunna vara ute vid regn. Paraplyer lämnar vi hemma då de hindrar barnen från att leka ordentligt samt blir lite av en säkerhetsfråga.

Dagens storsamling var under temat Värdegrund och alla klasser visade något som de arbetat med under de tre första skolveckorna kring just värdegrund. Från vår klass berättade Kajsa, Minah och Oliver om övningen med äpplena som jag berättade om i förra veckobrevet. En fantastiskt bra storsamling som vi alla tar med oss i minnet.

Veckan som kommer

Det blir en vecka med elevledda samtal och Skoljoggen. Samtalstiderna har ni redan fått information om men de kommer här igen Elevledda utvecklingssamtal på Steningehöjdens skola HT 17. Den dag då eleven inte har samtal kommer de att få arbeta med lärarna som undervisar i slöjd, musik och idrott. Då är det viktigt att vara klädd i sköna kläder som funkar bra för både inomhus- och utomhusaktiviteter. Den dagen eleven har sitt samtal är det skolarbete i klassrummet med Elin. Själva samtalen kommer eleverna att ha i 2-4: ans fritidsrum.

Skoljoggen äger rum på torsdag efter lunch. Alla elever kommer till skolan i springkläder och har bra skor som de kan springa i. Eleverna springer en ny bana i år och var och en gör sitt bästa. Alla slutar 13.15 denna dag så om ditt barn inte går på fritids är du välkommen att hämta då eller så vet du varför ditt barn kommer hem tidigare. Ni är hjärtligt välkomna att vara här och heja på eleverna när de springer, kom då till 12.00 för att inte missa starten.

Läsuppdragen får nu eleverna läsa på ordentligt ända till nästa tisdag, den 19/9. Då är det kapitel 1 som gäller. Läs gärna tidigare inlägg kring läsuppdraget. Har du några specifika funderingar så maila gärna dem till mig, malin.martensson@edu.sigtuna.se

Måndag: Idrott utomhus, ombyte och handduk

Tisdag: Samtalsdag

Onsdag: Samtalsdag

Torsdag: Skoljoggen

Fredag: Rörelse/dans med Eva-Karin

Visade eleverna Engelskasidan här på bloggen och hoppas att ni kan hjälpa era barn att hitta dit om de vill titta på det vi jobbat med.

Önskar er alla en mycket härlig helg!

/ Malin

P S Glöm inte att ni gärna får kommentera de inlägg som jag skriver. Roligt att kunna visa eleverna era kommentarer.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *