Veckobrev vecka 38

Hej på er!

En intensiv vecka med samtalsdagar tisdag och onsdag är nu slut. Vill tacka alla elever som hittills har genomfört sitt samtal och de föräldrar som lugnt och tålmodigt lyssnat på sitt barn och på mig ;-). Tack! Nu ser jag fram mot de samtal som är inbokade i nästa vecka.

Veckan som varit

”Alla med” – projektet inledde veckan. Projektet är ett samarbete mellan skolan och kommunens elevhälsoenhet. Syftet är att främja ett trevligt klimat och bemötande i skolan. Våra elevrådsrepresentanter är först ut att få vara ambassadörer och får då utbildning i hur vi ska vara och uppträda.

Vi har pratat om hur man ska uppträda i trafiken och olika trafikmärken, både som gångtrafikant och som cyklist. Vi har använt oss av en serie på ur.se som heter Gatsmart, där vi alltid pratar och diskuterar kring ett område först sen tittar vi på en film och efter det följer vi upp med en diskussion. Era barn har väldigt kloka idéer om hur hur vi ska vara i trafiken. Jag lägger filmerna under So-fliken så kan ni se dem flera gånger.

Vi jobbar vidare med klockan och överslagsräkning. Gårdagens stationsarbete på matematiken var toppen, alla gjorde sitt bästa.

Idag fredag har jag nominerat terminens första höjdare. Fråga ditt barn hemma om hen är en av dem ;-).

Här kommer bildspelet från gårdagens Skoljogg samt annan information.

[slideshow_deploy id=’2322′]

Skoljoggen är en manifestation för idrotts- och löparglädje och samtidigt som eleverna rör på sig gör de gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Förmånstagaren åren 2017 – 2021 är Clowner utan Gränser och pengarna år 2017 kommer att gå till organisationens arbete för barn på flykt ifrån Syrien. För att skänka en springslant kan man gå tillväga på följande sätt:

SWISH (OBS! se till att du har den senaste versionen av Swishappen)
Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan ”swisha” valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 (som du ser är detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer. Se till att du har den senaste versionen av Swishappen i din telefon.) så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens 90-konto.  

PLUS- OCH BANKGIRO
Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på 90-kontot: 
Plusgiro: 901126-3Bankgiro: 901-1263.

Är det så att du behöver ett vanligt kontonummer når pengarna fram till samma ställe på bankkonto 8901-1, 924 972 903-0(Swedbank) 

Se nedan om Clowner utan gränser.

http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/Springslant/clownerutangranser/

Veckan som kommer

Nu kör vi igång med vår NTA-låda för terminen som heter ”Balansera och väga”. Eleverna kommer att få lära sig om bland annat tyngdpunkt och balans, spännande. Vi jobbar vidare med klockan och överslagsräkning.

Läsuppdraget ska in nu på tisdag, blir spännande att lyssna till läsningen samt samtala om texten och dess innehåll.

Nu har vi en fast tid i biblioteket, jippie! Vi går dit varje måndag.

Ingen musik eller idrott tisdag och onsdag då Joel och Helena är med eleverna i åk 4-6 under deras samtalsdagar.

Måndag: Idrott inomhus, ombyte och handduk!!

Tisdag: Ingen musik (4-6 har samtalsdag)

Onsdag: Ingen idrott (4-6 har samtalsdag)

Torsdag:

Fredag: Rörelse med Eva-Karin

Ha en jättefin helg och hoppas att solen fortsätter att skina.

/ Malin

 

Halo, Sol, Sky, Ljus, Solljus, Strålar, Moln, Glöd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *