Veckobrev vecka 39 och 40

Hejsan!

Alla samtal är nu avklarade och än en gång vill jag tacka er föräldrar för visat intresse.

En påminnelse från Åsa skolsköterskan; lämna in lappen om Vaccinationsmedgivande till mig snarast så lämnar jag den vidare. En annan påminnelse är kring inbjudningar. Om ditt barn vill bjuda hela klassen på ett kalas eller liknande så går det jättebra att dela ut den här på skolan. Om ditt barn bjuder in en mindre skara barn får ni åka hem till respektive och lägga den i lådan. Med andra ord, inte dela ut den här i skolan.

Veckan som varit

Vi har nu gått vidare lite med klockan och förutom att vi tränar hel, halv, kvart i och kvart över så har vi börjat att titta på tidsskillnad/beräkna tid. Inom svenskan jobbar vi vidare med att samtala om texter, koppla texter till sig själv och att kunna bearbeta en text genom att svara på frågor eller att leta efter sammansatta ord. Som ni redan vet så har vi ju även påbörjat arbetet med Balansera och väga, ett temaområde inom NTA. Vi har i samband med temat Jag i samhället arbetat vidare med trafik och denna vecka handlade det om mörker och reflexer. Vi hade mycket intressanta samtal både före och efter filmen. Vi kom fram till att det är superviktigt att använda reflexer när du rör dig i mörker och att mörka kläder inte reflekterar ljus lika bra som ljusa kläder gör.

I måndags var vi i skolbiblioteket och lånade böcker, mycket mysigt och roligt. Blir nu en återkommande aktivitet.

Idag fredag träffade vi åk 1 och pratade lite om brand och hur vi gör om brandlarmet går. Vi märkte att vi behöver ta en övning igen ganska snart då flera av eleverna var osäkra. Inom ett par veckor kommer vi att ha en brandövning på hela skolan. Efter brandövningen var vi kvar ute och gick då en tipspromenad där alla frågor handlade om att ta sig fram i trafiken gående eller på cykel. Eleverna arbetade i par, åk 1 och åk 2 blandade. Roligt att träffas över gränserna 🙂 !

Veckorna som kommer

Vecka 39 är en kort skolvecka med skoldagar måndag till onsdag och studiedagar torsdag till fredag. Under studiedagarna är fritids öppet för de som anmält fritidsomsorg. Vi jobbar på med ämnena som vanligt. I matematiken kommer vi att börja lägga lite mer fokus på ental och tiotal, det som kallas för Positionssystemet. Obsevera att onsdagens idrottslektion ligger direkt på morgonen denna vecka så kom gärna ombytt. Gällande läsuppdraget så vill jag att eleverna endast läser de sidor som står i deras läsplanering. Detta för att vi jobbar med texten på olika sätt och använder oss av de olika Läsfixarna.

Måndag: Idrott inomhus, ombyte och handduk. Biblioteket!

Tisdag: Musik. Läsuppdraget lämnas in!!!

Onsdag: Idrott inomhus, ombyte och handduk. Kom gärna ombytt då idrotten ligger direkt på morgonen denna vecka. Nytt läsuppdrag kommer med hem!

Torsdag: Studiedag

Fredag: Studiedag

Vecka 40 är en full skolvecka igen. Vi jobbar vidare med påbörjade områden och kommer titta lite på hösten och vad som händer runt omkring oss, titta på olika näringskedjor med mera. Idrotten ligger nu i slutet av skoldagen som vanligt på onsdag.

Måndag: Idrott inomhus ombyte och handduk. Biblioteket!

Tisdag: Musik. Vaccination. Läsuppdraget lämnas in!

Onsdag: Idrott inomhus, ombyte och handduk. Nytt läsuppdrag kommer med hem!

Torsdag:

Fredag: Rörelse/dans

Ha en fin helg så hörs vi under veckan 😉

/ Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *