Blandad kompott

Hej på er!

Bananbordet står dukat och klart inför morgondagens mattestationer. Komsi komsi alla fina elever! Jag längtar 🙂

Som jag skrivit om tidigare så lägger vi nu vårt fokus på positionssystemet inom matematiken. I måndags jobbade eleverna två eller tre ihop och tränade på siffrornas värde.

Inom svenskan jobbar vi lite mer fokuserat på vokalerna, vilka de är och hur de låter. Vi använder oss av Vokalhuset för att prata om vokaler som ”låter långt respektive kort”. Vi pratar om dem som uppevokaler och nerevokaler. Vi lyssnar på orden och försöker komma fram till vart ordet ska vara i huset. Parallellt lär vi oss att de andra bokstäverna i alfabetet kallas för konsonanter.

Inom NO:n jobbar vi nu med hösten som övergripande tema och har nu lagt fokus på svampar. Vi lär oss namnen för svampens olika delar och kommer att skriva en liten faktatext. Som start fyllde vi i ett VÖL-schema för att titta på vad vi redan vet, vad vi önskar veta och till sist fylla i vad vi lärt oss.

Vill påminna er alla om att kamma igenom ert barns hår, vi har fortfarande löss på nedre våningen. Vore toppen om alla håller i med kammandet i 1 till 2 veckor till. Tjejer skyddar sig bäst genom att ha uppsatt hår varje dag, även de killar som har lite längre hår behöver tänka på det.

Läsuppdraget skickades hem idag. Alla elever läste igår och det är jätteroligt att höra vilken utveckling som sker vecka för vecka, heja heja!!!! Det var ett stort engagemang vid läsningen och flera av eleverna hade textkopplingar att berätta om, så roligt att lyssna på deras berättelser. Nu har vi gått in i kapitel 4 och vi jobbar på med att träna på text till själv-/migkoppling.

OBS!!!!! Vill att ni alla tar er en titt i hallen där det ligger ett berg av kläder under diskhon. Vi har varit igång i 7 veckor och det ligger så mycket kläder där så jag undrar om ni har några kvar hemma till era barn. Vi låter kläderna ligga kvar till fredagen den 13/10, efter det hamnar de i en kasse för att senare skänkas bort.

Återkommer på fredag med info inför vecka 41.

/ Malin

P S Glöm inte att ni är välkomna att besöka oss 🙂

0 reaktion på “Blandad kompott

  1. Malin,

    Det är så roligt och intressant att läsa dessa sammanfattningar. Och vilken härlig pepp du skickar med! Stort tack för att du lägger ner extra tid på detta. SÅ värdefullt för oss föräldrar ska du veta. Heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *