Veckobrev vecka 42

Veckan började med dunder och brak då vi hade terminens första skarpa brandövning. En del elever blev lite rädda av själva larmet, även jag hoppade till. Själva övningen gick bra och alla elever visste vart de skulle ta vägen, heja er! Vi kommer fortsätta och öva då vi vet att det ger en större säkerhet och rutin då vi har skarpa övningar eller den dagen olyckan är framme på riktigt.

Under vecka 46 är det Barnboksveckan och det kommer vi självklart att uppmärksamma här på Höjden. En av aktiviteterna kommer att vara en bokbytardag. De elever som vill ta med sig böcker hemifrån för att skänka till bordet behöver ha med sig böckerna senast tisdag vecka 46. En massa annat kul kommer att hända då. Återkommer med mer information då det närmar sig.

I tisdags gjorde eleverna en tankekarta kring vårt samhälle utifrån frågan Vad behöver vi i vårt samhälle för att allt ska fungera? Efter det lyssnade vi på en förkortad version av Flickan med svavelstickorna och jämförde det med saker som händer i vårt samhälle idag. Pratade lite om fattigdom och flyktingar. Utifrån detta kommer vi påbörja arbetet med att bygga ett samhälle i Minecraft. Om eleverna blev eld och lågor 😃? Det kan ni ge er på 😜.

Idag fredag träffade vi våra faddrar i åk 5. Vilken fantastisk timme vi hade tillsammans, alla jobbade på och arbetsron var hög så även arbetsmoralen 🤗.

Vi håller ju på med en matsvinnskampanj på skolan där varje klass lämnar sitt matsvinn i en egen bytta. Byttan vägs sedan av Henrik, vår kock och vikten skrivs upp på  en tavla i matsalen. Förra veckan hade era barn kastat minst mat vilket gjorde att vi ledde vid veckostarten. Får se hur resultatet blir denna vecka 🤔.

Veckan som kommer

Vi jobbar på med våra ämnen. Inom matematiken fortsätter vi med ental och tiotal, räknar addition och subtraktion och kommer du gå in på växling. Inom svenskan så fortsätter vi med berättelsestrukturer och använder oss av Berättelseansiktet. Inom SO:n blir det samhällsbygge i Minecraft och inom NO:n så fortsätter vi med NTA och svampar. Inom engelskan jobbar vi vidare med alfabetet och bokstavsljuden, sjunger sånger med mera.

Måndag: Idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: Musik. Läsuppdraget lämnas in!

Onsdag: Idrott inomhus, ombyte och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut.

Torsdag: –

Fredag: Fadderträff kring ” Jag i samhället”.

Jag vill påminna er alla om klädhögen i vår entré.

Ha en fin helg!

/ Malin 

 

 

0 reaktion på “Veckobrev vecka 42

  1. Tack Malin för enormt bra veckobrev! Gör att man kan prata om saker här hemma som man inte vetat om, tex brandövning och tävlingen i matsvinnet samt kul att veta vad ni jobbar med på lektionerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *