Veckobrev vecka 43

Hej på er!

Redan har ytterligare en vecka till nått sitt slut. Känns som om tiden springer iväg lite för fort bara, det är så mycket vi har kvar att jobba med. Det är roligt att se hur eleverna förändras och utvecklas. Att få möjligheten att följa era barn på nära håll är fantastiskt roligt men även utmanande. Hela tiden behöver jag titta på det jag gör med eleverna, utvärdera arbetssätt och metoder, göra om, göra nytt och ibland göra rätt 😉. Tillsammans lär vi oss hela tiden nya saker, om oss själva, om andra och om hur saker och ting ska vara och fungerar. Heja oss 🍀!

På engelska har vi fortsatt att jobba med alfabetet. Titta gärna in på engelska sidan för lite sånger och bilder. Tanken är att vi ska fylla på med ord vid varje bokstav, till slut har vi en egen liten engelsk ordbok på väggen.

Inom matematiken så har vi nu fokuserat på att räkna algoritmer, uppställning addition och lite subtraktion.

Under Läslovet så kommer vi att satsa på läsning igen och hoppas att alla elever går in och registrerar sin läsning på https://www.jagharläst.se . Jag hoppas att alla elever i klassen använder sin tid hemma eller på fritids till lite läsning då vi alla vet vikten av det. Min mailadress som ni behöver för att skicka in era uppdrag är malin.martensson@edu.sigtuna.se .

Tack till er som kommenterade onsdagens inlägg. Så roligt att ni tog er tid och svarade på frågan om er morgon. Det här kommer vi göra om 😃 och då vill vi självklart ha fler svar.

Nedladdningen av Minecraftappen är i full gång, gör några lite då och då. När eleverna sen ska få påbörja sitt samhälle i Minecraft så är det utifrån dessa fem samhällsfunktioner.

Veckan som kommer

Läsuppdragets nya kapitel är kapitel 6 och då ska eleverna prova på att göra text-textkoppling. Texten som man försöker koppla till kan vara vilken typ av text som helst. En vanlig bok, en faktatext, en tidningsartikel, en text på mjölkförpackningen med mera.

Hela veckan kommer att genomsyras av ett fredsbevarande arbete då det är FN-dagen på tisdag. Veckan avslutas med en Storsamling med temat FN. På fredag är det Internationella nalledagen och då kommer alla elever som vill få ta med sig sin nalle hemifrån.

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: musik, läsuppdraget lämnas in! FN-dagen.

Onsdag: idrott inomhus, ombyte och handduk. Inget nytt läsuppdrag.

Torsdag: –

Fredag: Storsamling och nalledag.

Med risk för att jag glömt något 🤔 så önskar jag er ändå en trevlig helg!

/ Malin 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *