Tisdag

Vi har idag tränat på att koppla text till text. Många elever hade fina kopplingar att göra, en del kom ihop titeln på boken de läst eller vart de var när de läste något som påminde om veckans kapitel. Vi fick textkopplingar till andra böcker men även till bloggar och faktatexter. Heja heja, nu fortsätter vi och träna så att fler kan göra textkopplingar 🍀!

En liten hälsning från Joel

Hej ÅK2!
Idag har vi avslutat en period i musiken då vi lärt oss mer om olika instrument och instrumentgrupper, bra jobbat! Jag vill också passa på och berömma er för ert trevligt bemötande både innan, under och efter våra lektioner.
MVH Musiklärar-Joel 🎸

FN-dagen idag och vi påbörjade vårt arbete kring fred, barnkonventionen och FNs arbete. Pratade idag om Barns rätt till att inte bli slagna. Hur det ser ut i andra länder och läste om  en 9-årig flicka i Afghanistan som med elevrådets hjälp lärt sig att säga till andra vuxna som hon ser slår sina barn. Era barn har väldigt kloka tankar som de delar med sig av. Bilderna nedan är en liten sneak peak av vår kommande film till fredagens Storsamling. Lägger upp den här efter fredagen.

Ha en fortsatt fin vecka! / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *