Veckobrev vecka 45

Hej på er!

Nu har ytterligare en vecka gått och vi närmar oss slutet av oktober. Denna vecka har vi arbetat mycket med temat FN och pratat om barnkonventionerna och en del av de artiklar som står där. Vi har tittat lite närmre på två arbeten som Rädda Barnen gör i Afghanistan och Jemen. Det ena arbetet handlar om artikel artikel 19:
Barn har rätt att skyddas mot fysiskt eller psykiskt våld och mot vanvård eller utnyttjande av föräldrar eller andra vårdnadshavare. Då läste vi om en 9-årig flicka som genom skolans elevråd lärt sig att säga åt vuxna som slog sina barn. Elevrådet hade fått hjälp och stöd av Rädda Barnen. Det andra arbetet tar upp artikel 31:
Barn har rätt till lek, vila och fritid. Denna gång handlade det om en flicka som gjort om sitt sovrum till ett lekrum dit ca 30 flickor fick komma och leka. Leken hade fått flytta in därför att det inte var tryggt eller säkert att leka ute. Jag förstår att denna typ av samtal och berättelser kan sätta igång en hel del funderingar hos barn. Jag gör mitt bästa och svarar på de frågor som jag kan svara på men här behöver nog även ni föräldrar prata om läget i världen och de olika förutsättningar som finns. I andra länder men även innanför våra egna gränser. Som ett led i detta arbete så har jag satt ihop en film för att visa på det arbete som vi gjort under veckan. Filmen visade vi på vår storsamling idag.

Den Internationella nalledagen var idag fredag och då fick de som ville ha med sig sin nalle. Fick inte med alla på bild utan här kommer ett litet axplock. För er som hört talas om min nalle Böne så är han den gula på bilden.

Under ett par veckor har vi arbetat med Berättelseansiktet för att tydliggöra strukturen i en berättelse. Eleverna har arbetat i par, de har både skrivit och illustrerat. Jätteroligt att se elevernas fina arbeten som nu sitter uppe på väggen i korridoren. Kom förbi och titta!

På storsamlingen så presenterade Helena vilka elever som vann lottning för att de hade sprungit 5 varv eller fler. Maksim vann från vår klass. Tillsammans hade hela skolan sprungit 100 mil, wow!!

Gårdagens lunch var bland annat Potatis och broccolisoppa och flera av eleverna tyckte väldigt mycket om. Henrik vår kock skrev ner receptet som kommer här Recept Potatis och broccolisoppa . I vår matsvinnstävling så har eleverna generellt på hela skolan skärpt till sig och under oktober månad har det kastats endast en tredjedel jämfört med september. Vår klass kom på tredje plats 🥉, heja heja åk 2.

Veckan som kommer är det lov men vecka 45 ser ut som följer nedan. En ny omgång med Alla med startar och denna gång är det dags för Kajsa och Malte att få utbilda sig och vara ambassadörer. Jag hoppas nu att alla verkligen läser under lovet och gör de uppdrag som finns på Jag har läst (se all information i tidigare inlägg).

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: musik.

Onsdag: idrott inomhus, ombyte och handduk. Nytt läsuppdrag lämnas ut!

Torsdag: –

Fredag: rörelse/dans.

Stoppa pressarna!!!!!

Ha ett fantastiskt skönt lov! Jag kommer läsa en massa📚😃.

/ Malin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *