Matteuppdrag

Hej på er alla!

Varmt välkomna tillbaka efter läslovet. Hoppas ni haft lite tid över för att ladda batterierna och inte bara läst er igenom dagarna 😉. Är väldigt stolt över elevernas läsengagemang under lovet. Som jag skrev i fredags så har det varit väldigt roligt att läsa alla mail som rullat in från jagharlast.se. En stor kram till er för väl utfört arbete 🤗.

Från och med denna vecka kommer eleverna få ytterligare ett uppdrag att arbeta med hemma och nu är det matematik det handlar om. Uppdragen kommer läggas ut på tisdagen och ska jobbas med fram till måndagen i veckan efter, allt sker digitalt och i NOMP. Uppdragen kommer att bara individanpassade och därför kommer de att ha olika nummer i slutet. Varje elev behöver en extra knuff inom olika områden och matteuppdragen ger dem en chans till utmaningar och färdighetsträning. Efter varje utfört uppdrag så kommer eleven att få svara på en eller flera frågor på Showbie. Jag vill att du som förälder sitter med när ditt barn gör uppdragen och även när hen svarar på frågorna. Nedan ser ni en liten hjälp kring NOMP och uppdraget.

Vi har nu påbörjat arbetet med Deckarhandboken. Eleverna kommer utifrån en berättelse få arbeta med olika grammatiska färdigheter, stavning, bokstavsformer, textgenrer och såklart själva skrivandet. Återkommer med lite bilder under veckan.

Månadsinformation från Cecilia

Månadsinfo på Höjden

Idag har vi börjat prata om normer, vad som är vanligt och vad som då bryter från det vanliga, är normbrtyande. Vi pratade lite om kläder och leksaker som är klassat som tjej- kontra killeksaker men även om familjekonstellationer. Något vi upptäckte var att nästan alla familjer består av mamma, pappa och ett eller flera barn, i vissa fall är det bara mamma eller pappa med barn/syskon. För att visa på det ovanliga och normbrytande så pratade vi om Regnbågsfamiljer och jag berättade då om min barndomskamrat som lever med en annan kvinnan och att de har tre barn ihop. Några elever tycker att det är konstigt och det får man ju såklart tycka men vi har ett ansvar att visa på olikheter och att det inte finns något onormalt i att vara normbrytande. Jag tänker att ett ämne som detta kan föda tankar och frågor som kanske inte alltid kommer fram i skolan och då hoppas jag att ni kan hjälpa till och svara på dem.

Imorgon onsdag har eleverna idrott och de kommer även att få med sig läsuppdragen hem igen.

Ha en fortsatt fin kväll!

/ Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *