Veckobrev 46

Hej på er!

Veckan slut igen och fröken är lite trött 😴. Veckan har flutit på bra. Idag fredag träffade vi faddrarna och arbetade med ämnet normer. Vi hade en kanonlektion som ingen ville skulle ta slut. På måndag kommer vi att träffas igen för att följa upp och slutföra det vi börjat med. Under fliken So lägger jag upp filmen In a heartbeat som tittade på och utgick ifrån.

På engelskan har vi tittat på Paddington, den äldre tecknade versionen och efter det pratade vi om olika ord och fraser som togs upp i filmen. Vi lärde oss också en ramsa om apor som jag lägger under Engelskasidan. Arbetet med alfabetsfilmen fortsätter.

Inom matematiken har vi pratat och arbetat med växling inom talområdet 0-20, vi tittar då både på addition och subtraktion. Vi har pratat mycket om vikten av att vara säker på talkamraterna och kommer nöta det lite parallellt med annat. Glöm nu inte bort att Matteuppdraget ska vara klart till på måndag (se tidigare inlägg). Nytt uppdrag kommer på tisdag.

Veckan som kommer

Hela denna vecka är det Barnboksveckan och vi kommer därför att fokusera mycket på barnböcker och då självklart olika gengrer.

På onsdag är det ingen idrott då Helena är i simhallen med mellanstadiet. På torsdag går vi och simmar i Midgårdsbadet, vi åker buss fram och tillbaka. Min förhoppning är att vi hinner med bussen som går 13.23 och är då på skolan 13.37. Annars kommer vi tyvärr komma med bussen som går 13.53 och som då är framme 14.07. Vill ni hämta i simhallen ca 13.15 så går det bra, vi simmar mellan 12.00 och 13.00.

Vi kommer starta upp med veckans 🌠 igen men nu lite förändrat då eleverna är ett år äldre och att de har arbetat med samma typ av uppdrag i två år. Eleverna har själva varit med och tagit fram alla uppdragen, demokratiskt framröstat.

På onsdag efter lunch kommer både jag och Elin åka iväg på ett möte och då får eleverna arbeta med Joel och en ny vikarie som heter Amanda.

Måndag: Matteuppdraget ska vara klart! Idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: Musik. Läsuppdraget lämnas in och nytt Matteuppdraget delas ut på NOMP.

Onsdag: Ingen idrott! Nytt läsuppdrag delas ut, kapitel 8.

Torsdag: Simning i Midgårdsbadet. Ta med badkläder, handduk, duschcreme och en extra frukt.

Fredag: –

Tror jag fick med allt denna gång.

En fin helg önskar jag er. / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *