Häxan surtant

Hej!

Idag kom Häxan Surtant på besök, d v s jag när jag inte är glad. Vi hade NTA och eleverna jobbar i grupper, samma grupper som de har haft sedan höstterminens start. Ungefär halv tiden av den undersökande delen ägnade sig många av att tjafsa med varandra, ägna sig åt annat (exempelvis sin iPad), beskylla varandra för fusktittande eller gå därifrån. Jag samlade alla och vi pratade om vart fokus bör ligga då de arbetar med en skoluppgift och bad det gör med dem själva när de tänker mer negativa tankar än positiva. Jag lyfte även vad det gör med mig, då även jag är en människa med känslor. Jag blir inte lika peppad att jobba vidare med samma uppgift nästa gång, går inte in i den med samma entusiasm.

Att kunna samarbeta är en stor del av skolan och även samhället och då något alla behöver träna på. Vill bara informera er om att samtalet ägt rum då säkert vissa kommer att prata om det hemma. Alla höll med om det är trevligare att jobba om alla är glada och inlyssnande istället för arga och egoistiska.

Ha det gott! / Malin

0 reaktion på “Häxan surtant

  1. Tack för denna information, Malin. Det är viktigt så att man kan prata med sitt eget barn om det som inträffat. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *