Veckobrev vecka 49

Halloj!

Sitsta månaden för detta år har nu startat och idag är det 1:a advent. Vi har påbörjat lyssnandet av årets radiokalender Marvinter och hoppas att flera av eleverna lyssnar nu under helgen också. Imorgon måndag lyssnar vi till avsnitt  4 och backar inte tillbaka för helgens avsnitt.

Jag och Elin har under ett par veckor tittat på elevernas närvaro vid skoldagens start och då sett att många kommer till skolan 8.10, med andra ord samma tid som lektionen startar. Det blir svårt för oss att ha en lugn och gemensam start när elever droppar in. Som ett led i detta har vi bestämt att 8.30 på måndagar och 8.10 tisdag till fredag stängs dörren och öppnas sen först när samlingen är slut. De dagar vi är två inne i klassrummet på morgonen kommer en av oss att sitta utanför och vänta tillsammans med sena elever. Hoppas ni föräldrar kan hjälpa oss i detta då det oftast inte är eleven i sig som är sen utan planeringen hemma som blir för taight.

Veckan som kommer

Vi träffar faddrarna igen redan imorgon och gör klart den påbörjade aktivitet som eleverna skapar tillsammans med sin fadder. Aktiviteten är Höjdens fredspris. På fredag har vi Storsamling där vi annonserar det vinnande bidraget.

I veckan kommer vi avsätta tid för genomförande av den årliga Trygghet- och trivselennkät som Sigtuna kommun skickar ut till alla skolor. Genomförandet kommer att ske i mindre grupper så att alla elever känner sig säkra på frågornas betydelse.

På onsdag delas sista läsuppdraget för denna termin ut men läsning är något som fortfarande är av stor vikt. Jag vill därför att ni redan nu pratar hemma och bestämmer en bok som barnen läser i ca 15 min om dagen. En typ av läsplanering kommer eleverna att få ändå, digitalt eller analogt. Den egenvalda boken kommer eleverna att få börja med onsdag nästa vecka. Mer info kommer.

Måndag: matteuppdraget lämnas in. Idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in. Nytt matteuppdrag delas ut.

Onsdag: läsuppdraget delas ut. Idrott inomhus, ombyte och handduk.

Torsdag: –

Fredag: storsamling. Rörelse med Kulturskolan.

Ha en fin söndag och trevlig 1:a advent

 / Malin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *