Veckobrev vecka 50

Hej igen!

Fredag och vi har firat Nobeldagen i förskott med att dela ut Höjdens fredspris samt ätit en god Nobellunch. Film från utnämningen av fredspriset finns här. Roligt att se så många finklädda elever idag 😊.

Denna vecka då vädret har varit lite fram och tillbaka med sol, snö och regn så är det extra viktigt att ha rätt typ av ytterkläder och skor här på skolan. Vi har ett torkskåp till alla 27 elever i klassen och i det får inte tjocka täckbyxor och jackor plats. Regn- eller galonkläder är bra ytterplagg att ta på ytterst, skyddar då mot väta.

Idag har vi påbörjat rensning av lådorna, tittat igenom vad som måste sättas in i pärmen och vad som kan tas hem. Så om ni har fått en hög teckningar och lite annat så vet ni varför. Mer kommer att komma då vi inte är helt klara. Vi började även titta lite på iPadsen och hur de ska struktureras för att enkelt hitta de appar vi arbetar med inom de olika områdena. iPaden är ett skolverktyg och vi vill att eleverna ska lära sig att organisera och kategorisera.

Veckan som kommer

Sista veckan där vi har lektioner som vanligt hela veckan ut. På onsdag är det lucia och vi på skolan får avnjuta förskoleklassens luciatåg. Det är endast föräldrar till förskoleklassbarnen som får komma och titta. Vill någon annan ha tomteluva eller glitter på själva luciadagen så går det jättebra. På måndag är det dags att lämna in det näst sista matteuppdraget för terminen, i Showbie finns en bild på Fingerfemman som vi använder oss av när vi arbetar med problemlösning. Terminens sista kapitel i Diamantjakten läser eleverna nu och den lämnas in på tisdag. Jag vill ha mapparna här över lovet. I matematiken kommer vi att påbörja ett nytt arbetsområde, geometri. Vore toppen om alla elever hinner titta på denna film innan måndag, på så vis har alla en viss förförståelse då vi startar.

Måndag: idrott inomhus, handduk och ombyte. Matteuppdraget lämnas in.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: idrott inomhus, handduk och ombyte. Ett sista läsuppdrag delas ut (annat format än tidigare).

Torsdag: –

Fredag: sista tillfället med Kulturskolan.

Som ni läste i Cecilias månadsinformation så är det en gemensam pysseldag tisdagen den 19 december. Julavslutningen är sedan torsdagen den 21december mellan 8.10 och 10.45, mer information kommer.

En trevlig helg till er alla!

/ Malin ( är det Nobel så är det 😉, gäller att gå all in)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *