Veckobrev vecka 51

Hejsan!

Sista hela skolveckan 2017 är nu avklarad 😅, nästa vecka blir lite kortare med mer inslag av roligheter.

Fadderträffen idag gick jättebra och eleverna har lagt upp en plan för tisdagens pyssel. Glöm inte att se förra inlägget där pysseldagen presenterades, eleverna kan behöva ha med sig lite saker hemifrån. Toarullar stod nog inte med men det får ni mer än gärna ta hit.

Igår fick alla elever som var här genomföra Skolverkets skriftliga mattetest för just åk 2. Över lag gick det bra och idag har de fått möjlighet att titta igenom testet igen för att se om de efter att allt är rättat hitta eventuella felaktigheter. Många av eleverna såg vart det blivit fel och kunde då korrigera det, heja heja 👏🏻.

Jullovsläsningen är jätteviktig 📚 och inget vi får slarva med. För att eleverna ska tycka att det är lite roligare med läsningen så får se samtidigt lösa en gåta på jagharläst.se. I Showbie har jag lagt in information om tävlingen samt varför vi ska göra detta. För att ni föräldrar ska förstå så är tanken att alla elever ska läsa så mycket som möjligt och lösa gåtorna. Den klass som har samlat ihop mest poäng kommer att vinna ett presentkort på över 10 000 kr som ska användas till bokinköp. Här kommer lite info Jullovsgåtor Jag har läst

Kommande vecka

Sista veckan och vi börjar inte på något nytt utan ser till att avsluta det vi påbörjat.

Måndag: terminens sista matteuppdrag lämnas in. Idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: terminens sista läsuppdrag lämnas in. Pysseldag 😃.

Onsdag: städdag och avslut. Idrott inomhus, ombyte och handduk.

Torsdag: Julavslutning, start 8.10 i klassrummet, slut 10.45 i sporthallen.

En trevlig helg till er alla och ha en fin 3:e advent!

/ Malin

0 reaktion på “Veckobrev vecka 51

  1. Hej Malin!

    Förstår/hoppas att du tagit julledigt men om du äääändå skulle råka se detta så har vi en liten fundering: Består julovsläsningen och poänginsamlingen ”bara” av gåtorna eller ska/kan man registrera den vanliga läsningen (som en bok) också på jagharläst? Vi vill ju inte missa någon chans till poängsamling med ett sån’t fint pris! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *