Veckobrev vecka 4

Hej svejs!

Ber om ursäkt för ett sent inlägg men fåtöljen blev för skön vid dagens hemkomst.

Fredag igen och veckan har gått fort trots att vi inte haft så mycket ordinarie undervisning utan ägnat den mesta tiden åt samtalsförberedelserna. Eleverna har jobbat på bra och som ni vet ligger det en hel del tid och engagemang bakom allt arbete. För att ni alla ska känna delaktighet i samtalet har vi tagit fram en liten vägledning som ni kan använda er av Utvecklingssamtal på Steningehöjden skola, föräldrastöttning.

Det var roligt att lyssna på elevernas läsuppdrag i tisdags. Många har tagit stora kliv framåt och inom de närmsta veckorna är det några som kommer att få byta bok och kliva upp en läsnivå.

Oliver har varit i Chile i flera veckor och under hans resa fick han göra en digital resedagbok som han presenterade under onsdagen. Så roligt att se elevernas förmåga att göra digitala presentationer med ord och bild i fin samverkan.

Vi träffade våra faddrar i onsdags och eftersom vi arbetar med vinter som so/no-område så passade vi på att göra lite vinterkort som jag hoppas att ni fått se.

Elin har varit sjuk så vid onsdagens idrott var jag med eleverna och passade då på att dokumentera lite.

Dagens utvärdering av veckans Alla med-uppdrag ser ut som följer. Vi har pratat om att gå från något enstaka tack till flera medvetna tack ör en bra start och något att bygga vidare på. På måndag kör vi en ny vecka med nytt uppdrag.

Kommande vecka

Samtal på skolan under hela veckan förutom måndag. Vi på lågstadiet har tisdag och onsdag som ni vet, medan mellanstadiet har torsdag och fredag. För vår del innebär det att eleverna inte har ordinarie undervisning tisdag och onsdag, med andra ord utgår då musiken och idrotten. Endast måndag är det idrott. Läsuppdraget lämnas in på tisdag men ena gänget läser på tisdag och den andra på onsdag.

Den dagen som eleven har samtal kommer hen att vara i klassrummet med Elin den andra dagen på övervåningen tillsammans med Jocke, Joel och Maria. På övervåningen blir det fokus på värdegrunden och om ni har garn hemma så får eleverna gärna ta med sig det. Garn av olika färger och material.

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk. Alla med!

Tisdag: läsuppdraget lämnas in, nytt uppdrag delas ut för ena gänget.

Onsdag: nytt läsuppdrag för andra halvan av gänget.

Torsdag: –

Fredag: rörelse med Kulturskolan

Vill nu informera er om att vi måndagen den 29 januari kommer att åka iväg med Naturskolan för en hel skoldag kring temat Universum. Under 3 tillfällen nu på vårterminen är vi tillsammans med Naturskolan, varje tillfälle ett nytt tema. Nu på måndag får vi mat där men medtag gärna frukt och en smörgås som lite extra påfyllning. Enligt den planering jag fått kommer vi att vara både inne och ute så kläder efter väder är ett måste. Vi kommer nu till veckan att påbörja arbetet med universum lite smått så att de har en viss förkunskap med sig vid vår temadag. Återkommer med de två andra datum längre fram.

Ha nu en fantastisk helg och gör något i snön nu när det väl ligger lite.

Trevlig helg! / Malin

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *