Veckobrev vecka 5

Hej!

Som ni vet så har veckan varit kantad av elevledda utvecklingssamtal på hela skolan. Så roligt att se eleverna växa för varje samtal de leder 😃. Arbetet nu efter ligger i att se till så målen blir elevens, att de känner ägare av sitt eget lärande samt att varje elev har ett stort ansvar själva inlärningen. Det krävs mycket GRIT eller Kämparglöd för att vilja lära sig nya saker, inget kommer gratis. Här har vi, hemmet och skolan ett gemensamt ansvar att tända glöden i barnen.

Vi har börjat arbeta med volymbegreppet inom matematiken vilket är väldigt roligt. I måndags spånade vi om vad volym är och de flesta elever kopplade ordet till ljud som höjs eller sänks medan någon hade hört att man kunde få volym i håret och den tredje tänkte att ett glas innehåller en viss volym vätska. Så coolt att höra vad enbart ett ord har för betydelse för någon annan och vad lätt det kan bli missuppfattningar om vi pratar om olika saker men använder samma ord. I tisdags och onsdags fick eleverna undersöka hur stor volym olika behållare hade. De hade volymmåtten deciliter (dl), matsked (msk) och tesked (tsk) att ösa vatten med ner i de olika behållarna. Idag torsdag, kom vi fram till att 1 liter = 10 dl och att 1/2 liter = 5 dl.

Inför måndagens besök på Naturskolan har vi tittat på en introduktionsfilm (se nedan) om alla kommande äventyren och med en närmre teaser om äventyret Universum. Vi jobbar mer med universum för att befästa lite fler förkunskaper innan vårt besök.

Veckan som kommer

På måndag åker vi till Naturskolan för en heldag i Universum. OBS OBS!! Samling på skolan 8.00, medtag kläder för uteraster, ett litet fika i form av smörgås, frukt och dryck (ej läsk). En ryggsäck att bära allt i då iPaden ska följa med som elevens dokumentationsverktyg.

Från och med måndag kommer grinden ut mot vägen att stängas av och den enda vägen i till skolan blir då att gå runt sporthallen och in genom den övre grinden. Läs information på Cecilias blogg där även en liten instruktionsfilm visar vägen som elever och föräldrar bör ta. https://steningehojden.wordpress.com/2018/01/25/ny-ingang-till-skolgarden/

Måndag: Äventyrsdag med Naturskolan, samling 8.00 och tillbaka ca 14.00 (läs de tidigare inläggen)

Tisdag: Läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: Idrott inomhus, ombyteskläder och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut!

Torsdag: –

Fredag: rörelse med Kulturskolan.

Övrig information

Vill passa på att påminna er om terminens föreläsning av Daniel Mendoza tisdagen den 13/2 kl: 17.30-19.00. Daniel kommer att ha fokus på Värdegrundsfrågor och pratar mycket om att sprida snällhet. Boka in kvällen och kom vettja, detta gör vi självklart något bra av tillsammans med era barn som också får träffa honom. Daniels arbete och vårt eget arbete med Alla med kommer passa som handen i handsken!!!!! Påminner samtidigt om studiedagen den 21/3, fritids är öppet men ingen skolverksamhet.

Ett annat inlägg på rektorsbloggen handlar om den nya lag som trädde i kraft 1 januari i år som handlar om spridning av bilder med sexuell karaktär på nätet. Läs mer https://steningehojden.wordpress.com/2018/01/26/information-fran-polisen-till-alla-grundskolor/

Önskar er alla en fin helg! / Malin 🍀😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *