Veckobrev vecka 6

Halloj halloj!

Första skolveckan denna termin där vi haft ordinarie schema med undantag för måndagen då vi var på Naturskolan. I torsdags var Bobo Börjessons första dag som rektor och vi hälsar honom varmt välkommen. Cecilia finns kvar även nästa vecka för att se till att överlämningen blir så bra som möjligt 👍🏻.

Måndagens besök på Naturskolan bjöd oss på allt från planeternas namn och avstånd från solen till en rymdfärd till månen där vi också lärde oss om stjärnor och stjärnbilder. Hela dagen var som en enda stor faktaupplevelse där vi fick avsluta med lite praktiskt arbete. Filmen är ganska lång och tyvärr kommer allt i omvänd ordning i iMovie och denna gång orkade jag faktiskt inte byta plats på dem alla. Eleverna har i efterhand påbörjat en dokumentationsbok i BookCreator där de kan kombinera text och bild, rörlig som stilla. För att alla även ska få in fakta och inte enbart berättande till bilder i boken så har vi skrivit några meningar tillsammans.

Inom matten fortsätter vi med volym och jobbar främst med liter och dl. Inom svenskan ligger mycket fokus på samtala om textens innehåll och så arbetar vi på med vårt deckarschema.

Idag fredag har vi träffat faddrarna och alla elever har fått en ny fadder. De jobbade idag med programmering och vi startade från grunden. Vi började med att titta på en kort film från programserien Programmera mera.

Efter det arbetade eleverna i sina fadderpar och de hade det så mysigt och de var så duktiga. Vi verkligen älskar dessa fadderträffar 🤗🍀.

Veckan som kommer

På torsdag kommer vi att åka till simhallen för den första av förhoppningsvis två simtillfällen. Vi åker efter lunch och kommer tillbaka ca 13.35. Se till att badkläder, handduk, duschtvål och en extra frukt kommer ner i ryggsäcken. Simning på torsdag ersätter idrotten på onsdag så m a o ingen idrott på onsdag.

Måndag: idrott inomhus, handduk och ombyte!

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: ingen idrott, nytt läsuppdrag delas ut.

Torsdag: simning; handduk, badkläder, duchtvål och extra frukt.

Fredag: rörelse

Hoppas jag fick med allt nu 🤔😃, önskar er alla en fin helg!

/ Malin 🙏🏻⭐️

0 reaktion på “Veckobrev vecka 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *