Veckobrev 7

Hej hopp! 🍀

Ännu en skolvecka har gått och vi har påbörjat arbetet med NTA-lådan Fast eller flytande som ni kunde läsa om i förra inlägget. Inom matematiken håller vi på och avslutar volymområdet för att sedan gå vidare till multiplikationen. Jippie!!!

I onsdags då vi läste det nya läsuppdraet så började vi även att prata om grammatik och de tre ordklasserna verb 🚴🏻‍♀️, substantiv 🌴och adjektiv. Vi kommer att jobba med en ordklass i taget och kommer göra det som en del av läsuppdraget och den text som eleverna läser. Mer information kommer i samband med läsuppdraget.

Simningen gick jättebra. Roligt att se flera av elevernas simutveckling sedan höstens simning. Nu är det viktigt att fortsätta simningen för att träna på själva simmotionen och för vissa gäller det att få arm- och bentag att jobba ihop. Se simningen som en livförsäkring! 🏊🏻‍♂️🏊🏻‍♀️

Idag fredag var Bobo inne i klassen för en presentation och lämnade även utrymme för lite frågor från eleverna. Varmt välkommen till Stenigehöjden Bobo!🤗

Vi träffade även faddrarna idag igen för att fortsätta arbetet kring programmering. I våra två grupper gjorde vi en tankekarta kring saker som finns omkring oss som på något sätt är programmerade. Vi arbetade i appen Popplet.

En liten fundering från mig kring mobiltelefoner. Jag har uppfattat att en del har mobiler med sig till skolan och att de då ligger kvar i väskan ute i kapprummet. Skäl till varför mobiler är med skiljer sig säkert mellan de som har dem. På skolan har vi en policy att mobiler som tas med till skolan ska lämnas in och inte användas under dagen, har dock inte upplevt att någon i åk 2 har gjort det. Fundera på om mobilerna behöver följa med till skolan och om de gör det vill jag att de lämnas in till mig på morgonen och lämnas sedan tillbaka vid hemgång. De kommer att vara inlåsta under den tid som eleverna vistas på skolan.

På engelskasidan här på bloggen så ligger det nu en kort film som heter ABC Zoo. Det finns en uppgift till filmen som jag önskar att så många elever som möjligt kan göra till nästa torsdag. Se mer information på sidan.🇬🇧

Veckan som kommer

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: idrott inomhus, ombyte och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut!

Torsdag: kommentaren på engelskasidan ska vara klara.

Fredag: rörelse.

Ha en fin helg! / Malin 💐

0 reaktion på “Veckobrev 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *