Ny vecka, nya utmaningar!

Hej!

Vill påminna er alla om morgondagens föreläsning med Daniel Mendoza som äger rum i matsalen 17.30-19.00. Hoppas så många som möjligt kan komma då vi knyter ihop detta med vårt Alla med-projekt 🍀. Veckans uppdrag i Alla med handlar om att berömma/uppmärksamma en annan person för någon uppgift/arbete/prestation/handling som hen gör. Att kunna höja någon anans självkänsla, få någon annan att må bra. Vi har sagt att denna handling inte behöver vara kopplad till skolan utan kan lika väl utföras i hemmet, i affären, i föreningslivet, på bussen med mera.

Idag har Elin berättat för klassen att hon ska sluta. Elin ska börja jobba i Rosersberg istället där hon bor för att komma närmre sina barn. Elin jobbar sin sista dag onsdagen den 28 feb (under sportlovet). Hon kommer vara väldigt saknad 😔 av elever och pedagoger.

Hade glömt att skriva att dagens idrottslektion skulle vara mer lekbetonad då Helena inte var här och Elin hade dem själv. Förklaring till varför handdukar inte är blöta.

Det visar sig att en del elever saknar kläder som tagits med till skolan men som inte kommer hem igen. Kläderna är ibland märkta med namn men kommer ändå inte tillbaka. Jag ber er alla att titta igenom kläder, inomhus- som ytterplagg för att se om ni har kläder hemma som inte är era barns.

Idag har vi tittat på programserien Grammatikbolaget som denna gång tog upp ordklassen substantiv och då även formerna singular och plural. Eleverna fick sedan jobba i grupper för att skriva ner så många substantiv de kom på i både singular och plural. Titta på vår orklassvägg i korridoren.

https://urskola.se/Produkter/170821-Grammatikbolaget-Vad-ar-substantivhttps://urskola.se/Produkter/170821-Grammatikbolaget-Vad-ar-substantiv

Kan redan nu meddela att jag är tjänstledig torsdag och fredag i nästa vecka för att vara lite med min familj som har Sportlov hela veckan. Elin kommer att vara med klassen hela skoldagarna 👍🏻.

På återseende! / Malin 😉

 

0 reaktion på “Ny vecka, nya utmaningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *