Veckobrev vecka 12

Halloj!

Fredag och en ny skolvecka att lägga bakom oss. Vi har gjort ett litet test kring 2:ans multiplikationstabell och jag ska rätta dem i helgen. I nästa vecka kommer eleverna att få ett Matteuppdrag också för att träna och automatisera de olika multiplikationstabellerna. Meddelar när de läggs upp i NOMP. Redan nu kan de träna via kunskapsstjarnan.se.

Vi träffade faddrarna idag fredag igen och jobbade klart med stationsarbetet. Nästa tillfälle blir först efter påsk och då fortsätter vi vår jakt och kunskap inom programmering 🤖👾.

Då jag nu tagit över bilden så tänkte jag göra något som de inte gjort tidigare. Vi har påbörjat ett arbete kring Abstrakt konst och fokuserar nu på Kubismen. Jag hade en liten presentation om området och vi såg en film som gav eleverna inspiration. Alla fick börja med att göra en skiss på ett vanligt kopieringspapper, skissen skulle sedan ritas av på ett finare teckningspapper. I nästa vecka fortsätter vi och då kommer de även börja färgsättas. Dokumentation har påbörjats så bildbevis utlovas när hela arbete är klart 🎨.

I onsdags var det en rörig idrottslektion. Helena kom och pratade med mig och är lite uppgiven kring lektionerna. Flera elever får en annan ”roll” när de kliver in i omklädningsrummet och sedan själva sporthallen. Det blir mer gap och skrik, svårt att sitta ner och ta till sig den information som ges för att utföra övningarna och klasskompisar som känner sig otrygga. Helena har tagit kontakt med berörda men jag känner att vi måste samarbeta kring detta. Prata med barnen om att regler som skolan har gäller oavsett lokal eller pedagog. Jag pratar självklart med barnen här i skolan!

Veckan som kommer

Tisdagens planerade dag med Naturskolan ställs in på grund av att jag är själv med klassen samt att den meterologiska våren inte riktigt är här ännu. Jag väntar svar från Naturskolan om ett nytt datum men det blir först efter påsk 🐣. Återkommer i ärendet.

På fredag åker vi till Midgårdsbadet och simmar, eleverna måste vara på skolan senast Kl: 7.45 då vi har en tidig tid i simhallen. Vi åker buss fram och tillbaka precis som vanligt 🚌.

Värdegrundsfokus denna vecka är att ta hand om vår miljö därav blir det en Green friday på fredag. Klä dig i något grönt 😉🍀.

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: idrott inomhus, ombyte och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut!

Torsdag: Matteuppdrag i NOMP delas ut!

Fredag: Simning; badkläder, handduk, duschtvål och frukt. Samling i skolan 7.45!!! Green friday 💚.

Ha en fin helg och hoppas att solen visar sig i ett vackert vintersverige! / Malin ❄️🌞

0 reaktion på “Veckobrev vecka 12

  1. På fyrans blogg står det studiedag skolan stängd på onsdag, och här står det en helt vanlig skoldag vad gäller? 😊

  2. Hej! Har en dotter som.går i fyrab och vecka 12 onsdag så säger de att skolan är stängd..

    Vad gäller?

    Kopierat från 4ornas blogg..
    Onsdag: Studiedag – skolan stängd, fritids öppet för elever som är anmälda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *