Uppdaterad veckoinformation

Hej!

Här kommer lite uppdatering kring veckan.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: Studiedag, fritids öppet för de som har fritidsplats.

Torsdag: Matteuppdrag på stencil delas ut! Nytt läsuppdrag delas ut!

Fredag: Simning; badkläder, handduk, duschtvål och frukt. Samling i skolan 7.45!!! Green friday 💚.

Denna vecka har vi miljö som vårt värdegrundstema då även miljön är något vi behöver ta hand om. Vi pratade idag om vad man kan göra hemma för att ta hand om vår jord så den mår bättre, vi kom in på källsortering och en minskning av vatten och el. Eleverna har fått i uppdrag att göra en bok i Book Creator där de med bild och text dokumenterar vad de/ni gör hemma för att värna om miljön. Jag har inte angett antal sidor utan ser detta som ett arbete för att medvetengöra de ni i familjen redan gör. På fredag kommer vi att visa upp några av böckerna på projektorn. På lördag är det Earth Hour, en timme att släcka ner och koppla ifrån. Som en avslutning så har vi Green friday, klä dig i grönt eller på något annat sätt visa på ett miljötänk.

Har gjort en revidering i matteuppdraget som kommer att delas ut i pappersform istället för på NOMP. Eleverna kommer att få med sig två stenciler men behöver inte göra båda utan ni kommer överens om en av dem. Tanken är att träna på tabellerna 0-5 och få upp hastigheten/automatiseringen. Varje gång ska göras på tid, börja med kolum A, skriv ner tiden och antal rätt. Vik sedan bort a-kolumnen så att B blir längst till höger. Jobba er sedan in mot E. Mellan dessa testomgångar så är det bra att träna lite på de olika tabellerna på kunskapsstjarnan.se . Vill barnet göra båda stencilerna så är det helt ok. Onsdag den 28 mars lämnas plastfickan med stencilerna in men då är allt redan rättat och klart från er där hemma 👍🏻.

Ha en fortsatt fin vecka! / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *