Veckobrev vecka 13

Hej på er alla!

Hoppas ni har en fin söndag. Ber om ursäkt för sent veckobrev men ibland går inte tidsschemat ihop. Nu är det endast en vecka kvar till påsklovet startar så vi kämpar på.

I veckan har vi introducerat division som ett at de fyra stor räknesätten. Vi kopplar ihop divisionen med multiplikation för att visa på att räknesätten hör ihop. Än så länge fokuserar vi på delningsdivision men kommer även titta lite på innehållsdivision också.

Bildarbetet med abstrakt konst löper på jättebra och det är så roligt att se vilka konstnärer vi har i klassen. Här kommer lite bilder 🎨👩🏻‍🎨👨🏼‍🎨.

Simningen gick jättebra, alla simmade på efter bästa förmåga. Helena hade gjort ett simbingo på olika nivåer som sysselsatte och utmanade, toppenkul 😃.

Så roligt att flera av eleverna hade gjort en egen bok kring det miljöarbete som sker i era hem. De som ville fick muntligt berätta om det och i veckan ska jag titta på dem.

Veckan som kommer

På tisdag får vi besök av Sargit från Svenska kyrkan som ska berätta lite om påsken, det ser vi fram mot.

Jag siktar på att alla ska bli klara med sin kubismmålning så vi kan sätta upp dem på väggen i korridoren, efter påsk lär ni kunna beskåda alla konstverken.

På tisdag kväll är det en föreläsning för föräldrar kring ANDT, alkohol, narkotika, dopning och tobak. Föreläsaren heter Marie Unander Sharin och håller förebyggande undervisning för elever i åk 6 om alkohol och droger. På kvällen är även vårdnadshavare välkomna på en föreläsning av Marie med förebyggande syfte kring hur man ska tänka kring alkohol och droger bland unga. Välkomna till matsalen kl 18:00!

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in. Kvällsföreläsning ANDT 18.00.

Onsdag: nytt läsuppdrag delas ut! Idrott inomhus, ombyte och handduk. Mattestencilerna, multiplikation lämnas in.

Torsdag: –

Fredag: Långfredag 🐣 och ledigt.

Önskar er en fortsatt fin söndag i vårvädret 🌱🌷. / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *