Veckobrev vecka 15

Hejsan!

Skärtorsdag och sista dagen i denna skolvecka. Idag har nästan alla elever blivit klara med sina Kubismmålningar. Titta så fina de blev 😉, vilka konstnärer vi har i klassen 👩🏻‍🎨🎨👨🏼‍🎨. Hänger nu i korridoren.

På Showbie under Svenska ligger det nu ett dokument från jagharläst.se där eleverna kan fylla i sina svar om det vill delta i Påsklovsjakten, vilket jag hoppas att alla vill 😉📚 då läsningen är så viktig. Denna gång är det fokus på faktatexter och framförallt om olika länder, spännande va 👍🏻. Observera att du löser uppdragen måndag till söndag, vilket då innebär start på Annandag påsk för vår del.

Veckan som kommer (v. 15)

Vi fortsätter att jobba vidare med division och multiplikation. Tabellerna 5 och 10 står på tur att nötas in lite extra. Inom svenskan jobbar vi vidare med ordklasser, att skriva sammanfattningar, samtala om texter och Deckarschemat. Inom NO:n kommer vi att varva arbetet med NTA-lådan och fakta kring olika svenska djur, vilket då även blir i kombination med svenskan. Inom SO:n är det gemensamma temaarbetet pausat och vi tittar vidare på de kunskapskrav, förmågor och centralt innehåll som eleverna ska fått undervisning i innan de slutar åk 3.

Tisdagen den 17 april är det heldag med Naturskolan, vi ska gå på Vårvandring. Mer information kommer efter påsk. Om du vet med dig att ditt barn inte äter korv med bröd (lunchen från skolan under vårvandringen) så får ni gärna meddela mig via Mail. På så vis kan jag meddela Henrik i köket så slipper vi ha med för mycket mat.

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: nytt läsuppdrag delas ut.

Torsdag: –

Fredag: Crazy hair day 👩🏻‍🎤💇🏼‍♂️

Önskar er alla en Glad påsk och en skön ledighet! Nu drar jag till Blåkulla 😉.

 / Malin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *