Vårvandringen

Hej!

Vill först och främst göra er uppmärksamma på att fästingarna har vaknat till liv 😲😏, hittade en som satt fast på mott ben. Titta över era barn noga för att eventuellt upptäcka de små liven så tidigt som möjligt.

Vi hade verkligen tur med vädret idag och det var förvånansvärt torrt i skog och mark. Eleverna har fått smaka på Björksav, lyssnat till fåglar, tittat på nyckelpigor, sett Citronfjärilar, Blåsippor och Tussilago, vandrat över gravfält där vi fick lära oss att hela Sigtuna är fullt av gamla fornlämningar. Grillat sin egen korv över öppen eld på sin egengjorda grillpinne och gått de har vandrat nästan 1 mil totalt. Tyvärr var det några aktiviteter som vi inte kunde genomföra då Janne som var med oss från Naturskolan inte ansåg att klassen var tillräckligt lugn och att de hade svårt att följa de regler som vi gått igenom. Jättetråkigt tycker jag 😔, både för alla elevers skull men också för vad det gör med klassens och även skolans varumärke. Vi pratar alltid om hur vi behöver uppföra oss då vi är ute och rör på oss. Att det vi gör, säger och agerar påverkar andra, positivt eller negativt. Jag kommer inte att släppa detta då är en viktig del i vårt Värdegrundsarbete.

Här kommer lite bilder från dagen.

Sena kvällshälsningar 😴. / Malin

0 reaktion på “Vårvandringen

  1. Hej Malin,
    Tack för att du ständigt håller oss uppdatetade i det som sker under skoldagen. Mycket spännande händer dagligen och det är roligt att se hur ens barn utvecklas på alla planer.

    Tråkigt dock att läsa att eleverna inte skötte sig på Naturskolan fullt ut för jag är fullt medveten om hur mycket ni satsar på värdegrundsarbete. För egen del skulle jag uppskatta att veta om mitt barn är delaktig på något sätt i olika störmoment.

    Hälsningar
    Danielle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *