Veckobrev vecka 17

Hejsan!

Idag har vi avslutat veckan på ett bra sätt och känslan inför helgen tror jag är bra hos alla. Just nu har vi det väldigt fyrkantigt med våra klassrumsregler och kommer hålla i även i början av nästa vecka.

Vår nya konsttema är Impressionismen och vi har pratat och typiska drag för stilen och i samband med det tog jag tillfället i akt att prata om Claude Monet. Som inspiration till det egna skapandet så tittade vi på filmen Linnea i målarens trädgård. Den handlar om Linnea och Blomkvist som åker till Frankrike för att besöka Monets hem och trädgård som idag är ett museum.

Som ett led i vårt värdegrundsarbete så önskar jag att alla elever gör ett litet uppdrag. Uppdraget hittar ni på Showbie under Värdegrundsarbete. Tanken är att ni föräldrar engagerar er i denna uppgift, som stöd eller som aktivt deltagande. Jag sätter inget slutdatum utan låter er göra det när det passar. Uppdraget kommer att läggas ut senast söndag kväll.

Vi har tittat på sambandet mellan multiplikation och division samt repeterat lite additionsmetoder.

Inför ett kommande författarbesök så har vi påbörjat gemensam högläsning av boken Handbok för superhjältar del 1. Vi har boksamtal parallellt med läsningen och samlar på oss frågor som vi kan ställa till författarna.

Kommande vecka

En vanlig vecka utan något annat inbokat. På fredag är det favoritboksfredag och alla som vill tar med sig sin favoritbok. Förbered gärna ett litet tal om boken, om varför den är din favorit och hur långa gånger du läst den? Kanske har du en favoritplats du helst är när du läser den.

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: idrott inomhus, ombyte och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut.

Torsdag:

Fredag: rörelse. Favoritboksfredag 📚😃.

Önskar er en fantastisk helg och njut av försommarvärmen. / Malin 🌼🌷🌞🍀🤗

0 reaktion på “Veckobrev vecka 17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *