Veckobrev vecka 18

Hejsan!

Så har vi kommit till slutet av april och på tisdag är det 1 maj. Vi har pratat om Valborgsmässoafton, varför vi firar det och även 1 maj. Så om ni får frågor kring om ni ska ut och demonstrera så vet ni vart det kommer från 😉. Vi har jobbat en del med Källkritik och kommer att fortsätta med det då detta är viktigt då våra elever rör sig mycket på internet. Dessa frågor är alltid viktiga att ställa sig.

Faktasökandet kring ekorren går framåt, vi tar tillsammans reda på vad vi redan vet, vad vi vill veta och efter det läser vi fakta för att som en slutprodukt kunna formulera vår egen fakta. I detta arbete kommer stavning, meningsuppbyggnader, skiljetecken, frågetecken och punkt in. Att få till en bra mening med stor bokstav i början och punkt, frågetecken eller utropstecken är ibland svårare än vad man tror. Med övning blir vi bättre.

I elevernas berättande texter börjar vi titta på de olika ordklasserna, markerar dem i olika färger och analyserar sedan varför det finns olika antal av varje.

Kul att några elever har jobbat med ett av värdegrundsuppdragen hemma, jag ser fram mot fler så vi kan ha fina samtal där fler elever är delaktiga.

I stort sett alla elever har målat klar sin bild som går i impressionistisk stil. Kommer sätta upp dem på väggen i korridoren under kommande vecka. Många fina bilder är det 👩🏻‍🎨👨🏼‍🎨🎨

Favoritboksfredag var uppskattat, många fina böcker och citat. Heja heja!

Veckan som kommer

Vi vill passa på och hälsa Hasija välkommen till oss i åk 2. Nu håller vi tummarna för lite mer lugn och stabilitet. Vill passa på att tacka er föräldrar för det fina stöd som ni ger era barn och även mig 🙏🏻.

Högläsandet av Handbok för superhjältar fortsätter och vi har massor av frågor som vi vill ställa till författarna. Besöket blir fredagen den 9 maj, med andra ord redan nu till veckan som kommer. Vi behöver åka från skolan 8.00 så jag vill att alla elever är på plats senast 7.45.

Läsuppdraget som eleverna redan fått md sig hem är till onsdag då tisdag är en lovdag. De får med sig det sista uppdraget för Diamantjakten hem på onsdag också.

Detta blir sista veckan med idrott inomhus, efter det är tanken att eleverna ska kunna vara ute under idrottslektionerna. Jag ser till att hålla er uppdaterade här på bloggen om det blir förändringar.

Måndag: Valborgsmässoafton, skola stängt men fritids öppet för de anmälda!

Tisdag: 1:a maj, stängt!

Onsdag: idrott inomhus, ombyte och handduk. Läsuppdrag lämnas in och nytt delas ut. Varmt välkommen Hasija 🌼😊.

Torsdag: Cissi vikarie fram till lunch då Malin ska på möte.

Fredag: samling senast 7.45 för avfärd mot författarbesöket.

Tisdagen den 15 maj går vår traditionsenliga Höjdareftermiddag av stapeln.

Lite datum att hålla reda på framöver.

4 maj författarbesök

14 maj friidrottsdag, info kommer.

15 maj Höjdareftermiddag, se inbjudan ovan.

17 maj Naturskolan

1 juni Stadsvandring i Sigtuna

8 juni Öppen scen

13 juni tårtkalas och skolavslutning på kvällen.

Ha en härlig långhelg och hoppas ni hinner besöka en värmande och sprakande brasa. / Malin

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *