Veckobrev vecka 19

Hej svejs!

Fredag igen 😃. Veckorna går fort när de inte består av 5 hela arbetsdagar/skoldagar. Dagens författarbesök på Bio Källan gick jättebra, fina elever som kunde sitta stilla och lyssna under lång tid. Några av våra elever fick ställa frågor och det gjorde de med bravur 👏🏻🍀! Så spännande att få träffa författare live och få höra hur en skrivprocess går till. Agnes och Elias Våhlund skriver just nu på sin fjärde bok i Superhjälteserien, den kommer att komma ut till jul. Deras tredje bok kom ut i slutet av förra veckan och den heter Ensam, den är nu vår nya högläsningsbok 👍🏻📚.

Inom So:n har vi börjat prata lite om Sverige, tittat på kartan och försökt se vilka olika miljöer det finns. Vi kom fram till att mycket av Sverige består av kust, skog, fjäll, landsbygd och städer. Vi avslutade med att prata om vad det är som gör att man flyter inom ett land eller mellan länder. Redovisningen för det kommer vi att ta nästa so-lektion.

Inom matten nöter vi på olika strategier för att räkna addition och subtraktion inom talområdet 0-100 med växling över tiotalen. Vi kommer straxt gå vidare och kommer då att titta på koordinater och sen vinklar. Inom svenskan har vi påbörjat Deckarschema 4 och ska arbeta vidare med elevernas berättande texter för att se hur de kan bearbetas innan dens anses vara klar. Det blir en liten paus i läsuppdraget under kommande vecka för att sedan starta igen till vecka 20.

Veckan som kommer

Kort vecka igen och vi är kvar på skolan alla dagar.

Måndag: idrott utomhus, kläder och skor efter väder. Glöm inte handduk!

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: idrott utomhus, kläder och skor efter väder. Glöm inte handduk!

Torsdag: Kristihimmelsfärdsdag, skola och fritids stängt.

Fredag: Lovdag! Skolan stängd men fritids öppet för de som anmält sin närvaro.

Önskar er alla en fin helg! / Malin

P S Glöm inte att titta på tidigare inlägg där viktiga datum presenterades.

0 reaktion på “Veckobrev vecka 19

  1. Min dotter sade idag att hon ej haft idrott utomhus utan inomhus. Tydligen så var det en fördelning som gjordes idag vilket skapar viss oreda för oss föräldrar då barnen ej har rätt kläder och skor för inomhus om vi läser på bloggen att det ska vara utomhus.
    Bara en notis😀.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *