Veckobrev vecka 21

Hello!

Tack för en vecka fylld av olika roliga aktiviteter, friidrottsdag i måndags, Höjdareftermiddag i tisdags och Naturskolan igår torsdag.

Måndagens friidrottsdag gick superbra, både promenaden ner samt alla aktiviteter. Roligt att eleverna var i 6 olika grupper och att vi blandade elever från åk 1-3. Alla kämpade på och gjorde verkligen sitt bästa i den underbara men krävande högsommarvärmen.

Elevernas pausaktiviteter gick toppenbra i tisdags, alla var delaktiga och tog ett stort ansvar. Roligt att se vad de har lärt sig gällande koreografi till de olika RÖRISlåtarna samt tydligheten i att ge muntliga instruktioner. Tack till alla er föräldrar som kom och gjorde eftermiddagen minnesvärd för era barn 🙏🏻. Heja åk 2 och mer rörelse åt folket 😃🍀!

Kommande vecka

En vanlig vecka med nästan alla fasta rutiner väntar oss. Det som bryter rutinen är att musiken tyvärr utgår då Joel behöver närvara vid mellanstadiets Idrottsdag. Helena kommer vara borta på måndag och då får eleverna träffa Åsa R igen 😃.

Lisa kommer att hjälpa mig med Bedömningsstödet, läsflyt och läsförståelse. Hon kommer att sitta med en eleve i taget tisdag och onsdag för att se så eleven följer sin läsutveckling mot de mål som Skolverket ställer. Jag kommer mot slutet av terminen göra likadant fast med matematiken, vid dessa dagar kommer jag behöva ta in en vikarie.

Glöm inte att eleverna har sina nya läsuppdrag där de även har frågor att jobba med. Syftet nu är både flyt och förståelse men tyngdpunkten ligger i förståelsen, därav inga läsplaneringar som följde med hem.

Måndag: idrott utomhus, kläder och skor efter väder samt handduk.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in.

Onsdag: nytt läsuppdrag delas ut. Idrott utomhus, kläder och skor efter väder samt handduk.

Torsdag: –

Fredag: Sportfredag igen

Påminnelse om viktiga datum!

29 maj Giraffdagen, aktiviteter på skolan och Björnkälla med våra faddrar

1 juni Stadsvandring i Sigtuna

8 juni Öppen scen

13 juni tårtkalas och skolavslutning på kvällen.

Önskar er en fin helg och hoppas på mindre blåst och mycket sol 🌞🌼. / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *