Veckobrev vecka 22

Halloj i sommarvärmen!

Tack för en bra vecka, vi fortsätter och nöter värdegrund och förhållningssätt. Har hört att hårt arbete ger resultat ✊🏻! Idag har eleverna haft sin sista rörelselektion med Eva-Karin för terminen och hon tackar för ett fint läsår. Eleverna kommer att arbeta vidare med rörelsen i åk 3.

Lisa har gjort klart bedömningsstödet med alla elever och det har hänt mycket sedan jag gjorde det i höstas, roligt att se. Ni kommer kunna se resultatet i IST i samband med omdömena. Jag har nu bokat in vikarie och kommer att genomföra det individuella bedömningsstödet i matematik den första veckan i juni.

På matematiken har vi denna vecka jobbat med både area och vinklar. Än så länge så mäter vi arean i areaenheter för att få en en förståelse för begreppet. Inom vinkelområdet tittar vi på räta, spetsiga och trubbiga vinklar. Här en liten enkel film om vinklar.

Inom svenskan så jobbar vi med att utveckla våra berättande texter. Vi tittar på adjektiv och synonymer, kan vi lägga till eller byta ut ord för att få meningen mer livfull och detaljerad.

På NO:n jobbar vi vidare med faktatexter om Ekorren och på SO: blir det mycket Värdegrundsarbete.

Veckan som kommer

Vänliga veckan hela veckan med en gemensam uppstart och avslutning i form av Storsamling. Vi kommer att få lite uppdrag från skolans Trygghetsteam. På tisdag är det Giraffdagen och vi jobbar med våra faddrar. Lunchtiden kommer att bli lite senare denna dag så se till och skicka med en frukt.

På fredag bör det av till Sigtuna för att vara med om en upplevelsebaserad stadsvandring, se tidigare inlägg. Glöm inte att meddela mig senast måndag om du inte kan skicka med egen matsäck, jag måste meddela Henrik i tid.

Måndag: idrott utomhus, kläder efter väder och handduk.

Tisdag: läsuppdraget lämnas in, tänk på att besvara frågorna.

Onsdag: idrott utomhus, kläder efter väder och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut!

Torsdag:

Fredag: stadsvandring i Sigtuna, egen matsäck!

Ha en fantastisk helg! / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *