Sommarlov

Hej på er alla!

Stort tack för ett fint läsår 🙏🏻🍀. Blev så rörd av alla fina presenter, tack 🤩.

Onsdagen spenderades i klassrummet för att städa undan det sista och sedan för det efterlängtade Tårtkalaset 🎂. Så roligt att vi tog hem vinsten med Regnbågstårtan 🏆. I filmen nedan får ni se alla tårtorna och när det fixades och donades 😃. Tyvärr fick jag inte med mig iPaden ut på själva avslutningen så därför inga bilder därifrån. Om någon av er vill maila några så går det jättebra 👍🏻.

Till hösten flyttar vi upp en våning och kommer att vara i faddrarnas gamla klassrum. Mycket av sakerna är redan på plats men inte i ordning, får ta tag i det vart efter. När eleverna kommer tillbaka den 20 augusti är allt fixat och klart.

Jag sitter och jobbar för fullt med elevernas omdömen i IST. Så fort allt är klart lägger jag ut ett meddelande.

Så var det det här med läsning 📚. Forskningen visar att ett långt uppehåll i läsning under de tidigare läsåren kan vara förödande. Att läsa kontinuerligt får eleven att utvecklas, komma vidare och framför allt inte tappa farten. Alla elever fick på avslutningen med sig ett protokoll sommarlovsläsning.docx hem. Där finns alla datum från den 13/6 till 19/8 med. Alla gör sitt bästa för att försöka läsa varje dag i några eller flera minuter, även jag är med. Har faktiskt utmanat eleverna i att läsa fler minuter än vad de kommer att göra tillsammans. Heja mig ✌🏻🍀! Minuter kommer sedan att omvandlas till pärlor som sedan träs till ett halsband. Vi får se vem som får det lägsta halsbandet och hur långt klassens alla halsband blir.

Eftersom det är så viktigt att läsa så kommer vår klass även vara med i ”Jag har läst” Sommarlovsläsning. När du har läst en bok går du in och fyller i ett av formulären som finns under rubriken Vad har du läst? Vi har ju under tidigare lov varit med i just ”Jag har läst” så det är bara att fortsätta det goda arbetet. Tänk att ord är makt så med läsning kan vi komma längre!!!!!

Önskar er alla en fantastisk sommar med massor av vila, sol, glass, glada upptåg, bus, upplevelser, bad och läsning.

Kram 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *